Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Psyche 27 aug 2020
Leestijd: 3 minuten

Born to be wild? Zo tem je je wilde kant

Saaie avondjes op de bank zijn aan jou niet besteed. Jij bent born to be wild. En dus ga je geen enkel avontuur uit de weg en stort je je regelmatig in het onbekende. Riskant gedrag hoort bij jou. Lekker het randje opzoeken. En dat gaat niet altijd goed…

Regelmatig brengen je impulsieve acties je in de problemen. Je handelt vaak voordat je denkt en maakt daardoor keuzes die op z’n zachts gezegd niet verstandig zijn. Het mag allemaal wel wat minder rock ’n roll. Daarom een paar tips om je wilde kant te temmen.

Kijk waar die wilde kant vandaan komt

Sta je ieder weekend als laatste op een feestje en grijp je regelmatig naar verdovende middelen omdat je nou eenmaal zo ‘lekker wild’ bent? Ga dan op zoek naar de bron van je heftige gedrag. Het moet ergens vandaan komen.

Misschien had je een saaie partner die nooit in was voor een avontuur. Of misschien had je ouders die altijd overbezorgd waren als je eens een avondje op pad was. Het kan ook een reactie op stress zijn. Zodra je weet wat de oorzaak is kun je op zoek gaan naar andere, gezondere manieren om te dealen met de stress of verveling in je leven.

Denk eerst na voordat je iets doet

Stap je gerust achter op de motor bij een vreemde? En sta je na twee seconden al op een bar te dansen? Think before you act. Spontaniteit leidt misschien wel tot spannende avonturen en ervaringen die anderen niet snel zullen krijgen, maar het kan er ook voor zorgen dat je dingen zegt of doet waar je spijt van krijgt. Geef jezelf daarom de tijd om even stil te staan bij je actie en maak dan een weloverwogen keuze.

Lees ook: Waarom twintigers maar niet volwassen worden. Nemen ze het leven wel serieus?

Vind andere manieren om je vrienden te amuseren

Je vrienden vinden je wilde kant waarschijnlijk alleen maar leuk. Er valt tenslotte altijd wat te beleven met jou. Spontaan het vliegtuig pakken voor een feestweekend in Ibiza? Jij bent er wel voor in. Maar je bent meer dan die wilde kant. Ga op zoek naar andere manieren die je in staat stellen om je vrienden te amuseren. Niemand zal het gek vinden als je aangeeft dat het tijd is om een beetje meer volwassen te worden.

Probeer meer plezier te halen uit gewone ervaringen

De kans is groot dat je graag je wilde kant benut vanwege de adrenaline rush die je ervan krijgt. Nieuwe ervaringen tillen je leven naar een hoger niveau. Maar het probleem is: je moet steeds een beetje verdergaan om diezelfde rush te krijgen.

Probeer eens te genieten van ervaringen die niet nieuw zijn. Plezier halen uit gewone ervaringen (een lunch met een vriendin of een wandeling in het bos) is wat je uiteindelijk het gelukkigst gaat maken.

Meer Bedrock

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️