Monique van den Boomen
Monique van den Boomen Psyche 4 jun 2020
Leestijd: 2 minuten

Zo gebruik je de wet van aantrekkingskracht voor meer positiviteit in je leven

Gedachtes en overtuigingen bepalen hoe jij de wereld om je heen ziet, maar ook hoe ‘de wereld’ jou ziet. Onze gedachten werken als het ware magnetisch. Dit wordt de wet van de aantrekkingskracht genoemd. Deze eeuwenoude wet is toepasbaar op alle vlakken in je leven: van de liefde tot je carrière. Wil je de wet in je voordeel laten werken? Gebruik dan deze 4 tips.

Laat alle negativiteit varen

Wanneer je gedachtes en gevoelens negatief zijn, zul je ook alleen maar negatieve dingen zien en ondergaan. Om plaats te maken voor positieve energie, dien je dus eerst alle negativiteit uit je leven te bannen. Wat heeft deze negatieve gevoelens getriggerd? Ga op zoek naar deze negatieve overtuigingen, neem afscheid en kijk er vervolgens niet meer naar om.

Stel jezelf dankbaar op

Schrijf op waar je allemaal dankbaar voor bent in je leven. Wat heb je allemaal al bereikt? Welke dingen zijn er allemaal al op je pad gekomen? Voel je dankbaar en houd deze dankbaarheid vast. Je zult meer bereiken als je waardeert wat je al hebt, dan wanneer je leeft in ontevredenheid. Het gras aan de andere kant is niet altijd groener.

Vergroot je aantrekkingskracht door een positieve mindset

De wereld spiegelt waar jij in gelooft. Zijn je gedachten en gevoelens positief, dan zul je positieve ervaringen aantrekken. Met een positieve mindset straal je positieve energie uit en trek je mensen en dingen aan die hier gelijk aan zijn.

Stel jezelf doelen in je leven

Als je nadenkt over wat je doelen zijn in je leven, zet je deze wet al in werking. Dit komt doordat je datgene in je leven aantrekt waar je onbewust of bewust je aandacht, energie en focus op richt. Voel je angst en twijfels, dan zul je datgene wat je wilt hebben, afstoten. Voel je een sterk verlangen en geloof je in jezelf, dan zul je het juist aantrekken.

Meer Bedrock?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️