Maannomade
Maannomade Spiritualiteit 4 dec 2022
Leestijd: 5 minuten

Dé niet-zweverige weekhoroscoop van 5 december t/m 11 december 2022

Dit is jouw wekelijkse agenda die je naast je Google Calendar er echt bij wilt houden. Geen zweverige, voorspellende weekhoroscoop maar updates van de cosmos die je niet wilt missen. Track de energieën die op je af komen om te zorgen dat je niet voor al te gekke verrassingen komt te staan. En die energieën, die kunnen we aflezen van de planeten.

Althans, dat doet BEDROCK’s astroloog Maannomade.

Maandag 5 december

Maan nog in Stier

De maan staat vandaag nog in Stier, een sterrenbeeld dat ons bewuster maakt van de vruchten van het leven. De maan heeft invloed op ons onderbewustzijn en afhankelijk van het sterrenbeeld hebben we andere behoeften. Met de maan in Stier willen we vooral genieten. Erg fijn in het weekend als je volop kan genieten van al het lekkers om je heen, zowel op het gebied van eten als gezelschap…. Minder fijn als de maandag begint en je to-do lijst op je te wachten staat omdat de maan in Stier ons ook meer uitstellers maakt. Verwacht dus niet dat je deze week heel veel gedaan krijgt en kijk alvast op tijd of je bepaalde deadlines kan verschuiven.

Dinsdag 6 december

Maan naar Tweelingen + Mercurius naar Steenbok (t/m 29 december)

Waar we met de maan in Stier vooral in een relaxte sfeer zaten waarbij we ons weinig druk maakte, zorgt de overgang van de maan naar Tweelingen er juist voor dat we weer in de actiefase komen. We willen graag geprikkeld worden en de wereld ontdekken waardoor we een stukje nieuwsgieriger zijn. Zeker met de volle maan die ons morgen staat te wachten, merk je dat je meer energie zal hebben waardoor de kans groot is dat je vannacht ligt te malen omdat je hoofd nog zo druk is.

Naast de maan verhuist vandaag ook Mercurius naar Steenbok waardoor we een stukje soberder kunnen worden. Mercurius is een planeet met invloed op de manier waarop we communiceren en analyseren. Steenbok is een nuchter sterrenbeeld en versterkt ons verantwoordelijkheidsgevoel waardoor we een stuk rationeler worden.

Rationeel denken is overrated: zo train je je intuïtie

Handig om veel gedaan te krijgen op werk, want je bent de komende weken minder snel afgeleid en bent een stuk georganiseerder, maar minder gezellig als je veel aan je hoofd hebt. Door de rationele kijk van Steenbok is het lastiger om je emoties te uiten, waardoor een negatieve stemming best op de loer kan liggen. Jezelf bezig houden kan hierbij een goede afleidingsmanoeuvre zijn.

Woensdag 7 december

Volle maan in Tweelingen

De volle maan in Tweelingen houdt ons al even mentaal bezig omdat we drukker in ons hoofd zijn, maar vanavond zullen we extra gestimuleerd worden op mentaal gebied. Tweelingen is een sterrenbeeld dat ons uitdaagt om het leven te ontdekken vanuit jouw inner child door je te laden leiden door nieuwsgierigheid en minder bezig te zijn met de serieuze zaken in het leven. Een speelse, flexibele energie die ondanks de tegenslagen door het leven flierefluit.

Nu de maan op haar volst verlicht wordt door de zon, gaan we reflecteren over hoe we onszelf zijn kwijt zijn geraakt in de serieuze zaken van het leven. Hoe we ons snel laten leiden door de angsten die we hebben, in plaats van door onze avontuurlijke en nieuwsgierige kant. Een moment dus om stil te staan bij hoe we nog meer kunnen gaan genieten door het leven een tikkeltje minder serieus te gaan nemen.

Vrijdag 9 december

Maan naar Kreeft + Venus naar Steenbok (t/m 2 januari 2023)

Alhoewel de volle maan in een positief sterrenbeeld stond, zijn we mentaal nog best moe. Volle maanfases zorgen er altijd voor dat je onrustiger slaapt, zeker als deze in zo’n mentaal druk sterrenbeeld staat als Tweelingen. Gelukkig verhuist de maan vandaag naar Kreeft, een sterrenbeeld die ons wel wat emotioneler maakt maar daardoor onszelf ook de ruimte gunt om onze rust te pakken. Tijdens deze maanfase merk je extra sterk waar je behoefte aan hebt waardoor je een stukje beter voor jezelf kan zorgen. Een goed idee dus om je agenda leeg te plannen zodat je fijn op de bank kan blijven hangen. Warme chocolademelk is altijd een goed idee…

Naast Mercurius verblijft ook liefdesplaneet Venus de komende weken in Steenbok, waardoor we een stuk serieuzer kijken naar onze relaties. Hierdoor kan het best zijn dat je andere eisen aan je partner gaat stellen omdat je een grotere behoefte hebt aan stabiliteit in je relatie, maar helpt het ook om een stapje harder te gaan werken voor de relatie als het even lastig loopt. Vooral omdat je minder emotioneel zal zijn in de liefde, kan je rationeel de problemen die jullie ervaren aanpakken.

Mits het niet gaat om vertrouwen dat geschonden is, want dat zal je in deze periode extra kunnen kwetsen. Voor de singles kan het in deze tijd lastig zijn om te binden omdat je het minder makkelijk kan vinden om jezelf open te stellen voor een ander.

Zondag 11 december

Maan naar Leeuw

Waar de maan in Kreeft ons juist in rustige sferen bracht omdat we onze emoties sterker voelden, zorgt de maan in Leeuw er vandaag voor dat we behoefte hebben aan actie in de tent. Tijd om van de bank af te komen en af te spreken met anderen. Niet alleen omdat we nu nog liever in het gezelschap van anderen verkeren, maar vooral omdat we onszelf vandaag graag in het zonnetje willen zetten. Jezelf extra opdoffen om complimentjes te ontvangen is hierbij zeker een goed idee, maar vergeet niet om ook complimentjes naar anderen te strooien.

Welk element ben jij? Zo helpt astrologie je de feestdagen met familie te overleven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️