Josephine Kay
Josephine Kay Psyche 6 jan 2019
Leestijd: 2 minuten

Waarom de hele tijd vragen of ik al een vriendje heb dodelijk vermoeiend is

De kerstperiode is net voorbij, tijdens welke de klassieke ‘heb je al een relatie’-vragen veelvuldig zijn gesteld. Niets zo irritant als een nosy tante die wil weten wanneer je nou eens ein-de-lijk aan de man gaat. Ten eerste, alsof je dat kunt bepalen: ‘en nu neem ik een vriend.’ Je kunt ze – voor zover ik weet – nergens kopen. Helaas.

Ten tweede, waarom is het zo belangrijk voor anderen of ik in een relatie zit? Ben je pas een volwaardig en succesvol persoon als je een gezamenlijke bankrekening hebt? Als je elke avond naast dezelfde persoon ligt? I don’t think so.

Daar bovenop is het niet zo dat ik geen man kan vinden die met me wil daten, maar misschien heb ik wel nog geen man gevonden waarmee ik een relatie wil. De standaardreactie is daar weer op dat je te kieskeurig bent. Dus het ligt aan jou. Het is jouw schuld dat je geen relatie hebt. ‘Want als je dat zou willen zou je in elke willekeurige kroeg de vader van je kinderen kunnen vinden.’

Wat als ik op zoek ben naar ware liefde, en niet wil settlen met wat er op dat moment in de aanbieding is?

Eigenlijk moet ik het anders noemen om het beter uit te leggen. Om het begrijpelijker te maken voor de non-believers (mensen die niet geloven dat je oké bent zonder relatie). Ik wil geen vriendje. Ja, echt. Nee, ik wil Liefde. Pure, grensoverschrijdende liefde. Een liefde die mij geeft wat ik nodig heb en wat ik verdien. Liefde die ik net zo hard wil teruggeven. Dus niet ‘iemand’ omdat dat hoort, maar Liefde omdat dat is wat ik wil.

Ik, en dus heel veel single mensen, zijn single omdat ze dat willen. Omdat ze niet willen settelen voor minder, omdat ze geloven dat ook zij de liefde van hun leven verdienen. Doodzonde als je hem of haar straks mist omdat je settled for less. Ik blijf dus nog geduldig wachten. En in de tussentijd, stel me niet de vraag waarom ik geen vriendje heb. Stel me de vraag of ik al Liefde gevonden heb. En als dat niet zo is, dan wens je me een mooie zoektocht toe. Want dat verdient iedereen.

Go single zijn!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️