Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Welzijn 30 apr 2022
Leestijd: 3 minuten

5 x vitamines en mineralen die zorgen voor een stralende huid

Heb je last van een droge, doffe huid? Dat kan liggen aan het gebrek aan vitamines. En dat is niet fijn, want een droge huid kan heel pijnlijk zijn. Denk aan roodheid, een trekkerig gevoel en schilfertjes. Een goede dagcrème kan helpen, maar ook van binnen uit kan je jouw huid een plezier doen met de juiste vitamines.

Het is goed mogelijk om vitamines uit voeding te halen. Lukt dat niet (voldoende)? Dan kan je ervoor kiezen om supplementen te slikken die jou een handje helpen om aan die stralende huid te komen.

5 supplementen voor een stralende huid

Goed om te weten: je kunt ook te veel vitamines binnenkrijgen. Laat daarom altijd een test doen bij een arts om te checken of je de onderstaande supplementen nodig hebt.

Vitamine A

Vitamine A helpt bij een gezonde huid en heeft ook een functie bij het beschermen van je huid tegen zonschade, lezen we op WebMD. Als je te weinig vitamine A binnenkrijgt, dan wordt je huid droog, kriebelig en bobbelig. Deze vitamine speelt dus een belangrijke rol bij het krijgen van een stralende huid.

Ook zou de vitamine helpen bij het genezen van schaafwonden en de dagelijkse celvernieuwing van je huid. Hier vind je alle Vitamine A-supplementen van Holland & Barrett.

Onze favoriete vitamines en supplementen (mét uitleg waarom we die slikken)

Vitamine C

We schreven al eerder een artikel over wat vitamine C kan betekenen voor jouw huid. Deze vitamine speelt een rol in verschillende processen, waaronder de collageen-aanmaak en in bescherming tegen vertraagde schade door de zon.

Je vindt vitamine C in onder andere paprika, zwarte bessen, spruitjes, peterselie, kiwi en aardbeien. Krijg je op dagelijkse basis niet genoeg vitamine C binnen? Dan kan je het aanvullen met een supplement, deze van Holland & Barret bijvoorbeeld.

Zink

Zink is belangrijk voor je haar, huid én nagels. Daarnaast lijkt zink ook een rol te spelen bij het onder controle krijgen van acne. Over het algemeen hebben mensen met acne namelijk een mindere hoeveelheid zink in hun lichaam dan mensen die er geen last van hebben.

Zink speelt dus een belangrijke rol bij verschillende processen in je lichaam. Hier vind je alle zink-supplementen die Holland & Barret verkoopt.

Vitamine D

Vitamine D onmisbaar voor onze complete gezondheid: onder andere je hart, longen, spieren en hersenen kunnen niet zonder, en ook jouw huid profiteert van deze vitamine. Uit een Egyptische studie is bijvoorbeeld gebleken dat mensen met acne vaker een gebrek hebben aan deze vitamine dan mensen zonder deze huidklachten.

Heftig: we maken minder vitamine D aan door luchtvervuiling aldus onderzoek

We nemen vitamine D voornamelijk op door de zon. En aangezien we in Nederland niet zo veel zon hebben, kampen we (voornamelijk in de winter) allemaal met een tekort aan Vitamine D. Een supplement kan je daar een handje bij helpen.

Vitamine E

Last but not least: vitamine E hoort bij het rijtje vitamines die ons lichaam niet zelf kan maken, maar wel nodig heeft. De vitamine beschermt de cellen en weefsels in je lichaam tegen schade.

Vooral in de huid speelt vitamine E een onmisbare rol, omdat het werkt als een antioxidant en zo de schadelijke invloed van vrije radicalen vermindert. Meer daarover lees je in dit artikel: Vitamine E: de vitamine die je huid doet stralen.

Vitamine E werkt vooral goed in combinatie met andere antioxidanten en is een gouden duo met vitamine C. Hier vind je een lijst met de vitamine E-supplementen die Holland & Barret verkoopt.

Droge huid? Misschien mis je deze vitamine

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️