Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Voeding 8 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Vegan Vrijdag: vegan Thaise salade met koolrabi

Deze vegan Thaise salade van zusje Culy is voor iedereen die houdt van frisse gerechten vol kleur en smaak. Zulke gerechten waarvan je wél een gevuld gevoel krijgt, zonder dat je het gevoel hebt dat je gaat ontploffen. Wij zijn er gek op!

Bovendien zet de vegan Thaise salade een toffe seizoensgroente van het moment in de kijker: koolrabi. Dat is weer ‘ns wat anders dan je standaard komkommer of radijs. En precies die variatie in verschillende plantaardige voedingsstoffen, daar wordt je lichaam erg blij van.

De musthaves van het keukenkastje van iedere vegan

vegan thaise salade met koolrabi
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Hoe krijg je een gezonde relatie met voeding? Een voedingscoach vertelt

Benodigdheden voor 4 personen

  • 500 gram koolrabi
  • 1 wortel
  • 40 gram kousenband (of sperziebonen of haricots verts)
  • Handje kerstomaten
  • 1 teen knoflook, gepeld en geplet
  • 1 tot 3 rawit pepertjes (of rode chilipeper)
  • 2 eetlepels palmsuiker of bruine suiker
  • 3 eetlepels limoensap
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 flinke eetlepel geroosterde pinda’s (ongezouten)

Verder nog nodig:

  • IJswater (water met ijsklontjes)

Avocado lovers opgelet: hoe gezond is avocado nou eigenlijk? En wanneer eet je er te veel?

Vegan Thaise salade met koolrabi

Snijd de kousenband of boontjes in stukjes van ongeveer 5 cm. Gebruik je sperziebonen of haricots verts, kook die dan eerst 2 minuten voor in kokend water met een snuf zout. Spoel ze daarna koud af. Kousenband hoef je niet eerst voor te koken.

Schil de koolrabi en snijd ‘m julienne in fijne reepjes. Doe hetzelfde met de wortel. Leg de groenten 30 minuten in een kom met ijswater.

Nooit uitgeleerd: 6 x de beste boeken over (gezonde) voeding, het lichaam en ons brein

Snijd ondertussen de tomaatjes in kwarten. Doe de knoflook, chili’s en palmsuiker in de vijzel en kneus ze tot ze fijn zijn. Voeg ook de pinda’s toe en kneus ze een beetje tot grove stukjes.

Doe dan de tomaat en kousenband erbij en stamp kort mee. Voeg het limoensap en de vissaus toe en meng door elkaar. Voeg daarna ook de koolrabi en wortel toe en meng het goed door elkaar.

Schep de tom sam in een grote schaal, samen met de dressing. Eet smakelijk!

vegan thaise salade met koolrabi
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

9 x voeding die de aanmaak van collageen stimuleert (voor een stralende huid)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Vegan Vrijdag: vegan Thaise salade met koolrabi
Sluiten