Leonie Collombon
Leonie Collombon Betere wereld 9 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

5x de beste bestemmingen voor een vegan stedentrip

De tijd dat veganisten op een menukaart de keuze hadden tussen een portie friet en een salade is in Nederland wel voorbij, maar in veel andere landen is veganistisch eten nog minder ontwikkeld. Wie de nodige lunches en diners essentieel vindt tijdens een vakantie, boekt waarschijnlijk een bestemming met focus op de restaurants. Deze 5 plekken zijn ideaal voor een vegan stedentrip.

Vegan stedentrip? Deze bestemmingen zijn perfect

Als je op zoek bent naar de fijnste veganistische restaurants, dan is Happy Cow de place to be. Deze app verzamelt alle groene restaurants en publiceert jaarlijks een lijst met de meest vegan friendly steden. In 2022 bestond de helft van die lijst uit Europese steden (als we het zeer dichtbij ons continent gelegen Tel Aviv meetellen, dan) en dat maakt ze perfect voor een stedentrip. Keuze te over!

Berlijn

Berlijn is bij uitstek de plek voor liefhebbers van veganistisch eten en wordt zelfs liefkozend ‘de veganistische hoofdstad van Europa’ genoemd. In de stad vind je ruim honderd restaurants waar de keuken volledig vegan is. En dan hebben we het nog niet eens over de vegetarische locaties en restaurants die zich niet specifiek op de veganistische keuken focussen, maar wél genoeg groens op de menukaart hebben staan. Wil je plant based eten, fair trade shoppen en groene boodschappen doen op één plek, dan kan dat in Berlijn allemaal in een en dezelfde straat: Vegan Avenue.

Beste vegan restaurants in Berlijn volgens Happy Cow: Plant Base, Brammibal’s Donuts, Vedang Plant Burger

Londen

Er gaat maar één Europese stad boven Berlijn als het om plantaardige opties draait en dat is Londen. Je vindt hier meer dan tweehonderd restaurants met een all vegan menukaart. Zo divers als de stad is, zo divers zijn de keukens dat ook. Italiaans, burgers, Thais? Kan allemaal zonder dierenleed in Londen. Heb je even geen zin in een uitgebreid diner dan breng je een bezoekje aan een van de vegan supermarkten of markthallen.

Beste vegan restaurants in Berlijn volgens Happy Cow: Purezza, What The Pitta, Vantra Vegan

Tel Aviv

Waar bovenstaande opties misschien nog voor de hand liggen, is Tel Aviv een minder bekende bestemming als het om veganisme gaat. En dat terwijl de Israëlische keuken een waar walhalla is voor de veganist.

Hummus, falafel, baba ganoush, tabouleh… do we need to say more?! Hier vind je op elke hoek van de straat wel een kraampje met de lekkerste plant based street food. Qua andere keukens is er ook genoeg keuze, maar dat is haast zonde van de lokale lekkernijen.

Beste vegan restaurants in Tel Aviv volgens Happy Cow: Anastasia, Goodness, Four One Six

Warschau

Zo veel opties als in Londen of Berlijn zijn er dan wel niet, ook in Warschau is het aanbod aan veganistische restaurants ruim. Met meer dan zeventig opties is het alsnog lastig kiezen. Hoewel de traditionele Poolse keuken zich focust op veel vlees, vind je er genoeg andere keukens die experimenteren met plantaardig eten. Dankzij het kleine stadscentrum bezoek je hier in een kort weekend alle hotspots op je wishlist (zónder pijnlijke voeten na afloop).

Beste vegan restaurants in Warschau volgens Happy Cow: Vege Miasto, Edamame Vegan Sushi, Uki Green

Barcelona

De Catalaanse hoofdstad Barcelona verscheen in 2022 voor het eerst op de lijst met vegan friendly stedentrips. Het aanbod groeit gigantisch dus dat betekent véél Spaanse tapas en bijpassende sangria. Je vindt er zowel casual als chique restaurants en kunt er met elk budget terecht.

Beste vegan restaurants in Barcelona volgens Happy Cow: CactusCat Bar, El Vato Loco, Blu Bar

Waarom je aan ‘oil pulling’ met kokosolie wilt doen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️