Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Spiritualiteit 8 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze edelstenen werken bij hoofdpijn

Het hebben van hoofdpijn is erg vervelend. De kloppende, zeurende of stekende pijn, niemand zit erop te wachten. Gelukkig kunnen edelstenen met hun geneeskrachtige werking de pijn in het hoofd wat verzachten. Benieuwd welke edelstenen werken bij hoofdpijn? Hieronder vertellen we je er meer over.

Hoofdpijn is vaak stress gerelateerd. Ook kunnen vermoeidheid en een teveel aan prikkels voor hoofdpijn zorgen. Vaak is er met edelstenen iets aan hoofdpijn te doen. De energietrillingen die in stenen zitten worden door het lichaam overgenomen, waardoor het lichaam weer in balans kan komen.

5x edelstenen die werken bij hoofdpijn

Amethist

Heb je last van spanningshoofdpijn? Dan kan een amethist helpen. Deze steen heeft namelijk een kalmerende werking. Beweeg om van de hoofdpijn af te komen de amethist van het midden van je voorhoofd naar je nek. Doe dit vijf keer aan allebei de kanten. Heb je nog steeds hoofdpijn? Herhaal de behandeling dan na een uur.

Rhodochrosiet

Als je last hebt van stress en een zeurende hoofdpijn, dan kan de rhodochrosiet je helpen. Deze steen heeft een helende werking. Aan de achterkant van je hoofd, richting je nek, voel je een kleine en zachte holte. Hier start de schedel en komen de zenuwen samen. Leg de edelsteen daar neer en laat hem voor minimaal een halfuur liggen. Herhaal dit indien nodig een paar keer en je zal zien dat je hoofdpijn afneemt.

Lapis lazuli

Een edelsteen als lapis lazuli kan hoofdpijn voorkomen of verzachten. Deze edelsteen heeft een verlichtende werking. Leg de lapis lazuli een tijdje op de pijnlijke plek en maak af en toe cirkelende bewegingen. De pijn zal daardoor snel minder worden.

Aquamarijn

Heb je veel stress en krijg je daardoor hoofdpijn? Dan kun je een aquamarijn inzetten om deze pijn te verminderen. Deze edelsteen heeft een sterk kalmerende werking, zowel geestelijk als lichamelijk. Je kunt deze steen op diverse manieren inzetten.

Zo kun je een aquamarijn in je handen sluiten. Doe daarna je ogen dicht en probeer je alleen te fixeren op de edelsteen die je vast hebt. Daarnaast kun je de aquamarijn ook in het midden en aan allebei de zijkanten van je hoofd bewegen. Begin hierbij halverwege je voorhoofd en eindig in je nek.

Bergkristal

De bergkristal is ook goed om te gebruiken als je hoofdpijn hebt. De bergkristal kan met zijn genezende en reinigende werking de harmonie en de natuurlijke balans herstellen. Heb je last van hoofdpijn net achter je ogen? Pak dan een gladde bergkristal en maak cirkelende bewegingen over je slaap.

Ga hiermee ongeveer een minuut door. Doe hetzelfde aan de andere kant. Herhaal dit elk uur en je zal snel een verlichting van de pijn merken.

Belangrijke tekenen dat je beter voor jezelf moet zorgen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️