Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Welzijn 12 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

5x geuren met een kalmerende werking

Ga je de laatste tijd door een stressvolle periode? Dan is het extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Goed eten en genoeg slapen zijn heel belangrijk als je veel stress hebt. Maar wist je dat bepaalde geuren er ook voor kunnen zorgen dat je wat kalmeert? Hieronder vertellen we je meer over geuren met een kalmerende werking.

Bepaalde geuren hebben een ontspannende en kalmerende werking op je lichaam en geest. Je kan deze geuren in de vorm van een olie in een diffuser doen. Of je kan druppels in je handpalmen wrijven en daarna de geur inademen. Of wat dacht je van een paar druppels op je kussen voor het slapengaan? Bepaalde geuren doen wonderen.

De volgende geuren kunnen je helpen om te kalmeren

Lavendel

Meer dan 2500 jaar geleden gebruikten de oude Egyptenaren lavendel al als remedie. Lavendel staat bekend om een kalmerende werking: niet alleen voor de geest, maar ook voor het lichaam. Deze geur werkt goed tegen stress, ook zorgt het ervoor dat angsten afnemen en dat je beter slaapt. Verder zorgt de geur van lavendel ervoor dat je lichaam in zijn geheel meer ontspant: je bloeddruk daalt er namelijk van.

Munt

De geur van munt helpt goed bij verkoudheid en ademhalingsproblemen. De antibacteriële werking zorgt ervoor dat de luchtwegen weer geopend worden. Wist je dat munt ook gebruikt kan worden als je veel stress ervaart en wanneer je hoog in je emotie zit? Doe een aantal druppels muntolie in je handpalmen, verdeel het goed en haal daarna een aantal keren diep adem. Je zal merken dat je kalmer wordt.

Bergamot

Wanneer je dol bent op een frisse citrusgeur, dan is bergamot een goede optie. De geur van bergamot zorgt voor een vermindering van stress en vermoeidheid. Daarnaast kan de geur ervoor zorgen dat je negatieve emoties eerder kunt loslaten. Als je deze geur ruikt en rustig inademt zal je snel ontspannen.

Jasmijn

Niet alleen werkt jasmijn goed bij een luchtwegontsteking, ook wordt het vaak ingezet op het psychisch en emotionele gebied. De geur van jasmijn werkt namelijk goed bij lusteloosheid en stress. Jasmijn zorgt ervoor dat de stress sneller je lichaam verlaat en daarnaast vermindert het ook angst. Deze bloemige geur zorgt voor een beter humeur en je krijgt er ook meer zelfvertrouwen door.

Ylang ylang

Wanneer je dol bent op bloemige geuren, dan is de ylang ylang geur een goede optie om je kalmer te maken. Deze geur verlicht angst en spanning die je in je lichaam ervaart. Het is stressverlagend en zorgt ervoor dat jouw algehele mentale welzijn beter wordt. Verder werkt de geur bloeddrukverlagend.

Deze 7 eetbare bloemen kan je makkelijk zelf kweken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️