Fleur Broeders
Fleur Broeders Welzijn 16 apr 2022
Leestijd: 2 minuten

5 heerlijke vegan recepten voor tijdens het Paasontbijt

Bij Pasen hoort natuurlijk het heerlijke Paasontbijt. Zijn de eieren daarbij een must? Zeker niet! Ook voor de (flexi) vegans is er genoeg lekkers te eten bij het paasfestijn. Daarom delen we deze 5 heerlijke, gezonde en vegan recepten voor het Paasontbijt.

Het wordt steeds duidelijker welke gevolgen dierlijke producten hebben op de wereld, op dierenwelzijn en op onszelf. Daarom kiezen veel mensen voor de plantaardige lifestyle. En nee, dat betekent dus niet dat je alleen nog maar op wortels mag kauwen, want kijk maar wat je allemaal klaar kan maken.

Gezonde vegan paasrecepten

Van een gepofte zoete aardappel tot wentelteefjes met aardbeien: ze passen allemaal op de paastafel. Deze recepten van onze culinaire zusje Culy zijn om je vingers bij af te likken.

Bron: Culy.nl
  1. Vegan wentelteefjes met aardbeien

Zin in iets zoets aan het ontbijt? Neem dan deze vegan wentelteefjes met aardbeien. Heerlijk rood, sappig en natuurlijk zoet! Zo lekker, daar neem je er wel een paar van.

Bron: Culy.nl
  1. Vegan banana pancakes

Geen zin in brood, maar wel in zoet? Dit zijn dan de lekkerste pannenkoeken ooit. Ook nog eens vegan, gluten-, lactose- en suikervrij! Je kunt dus zeker een hapje nemen van deze Amerikaanse pancakes.

Hoe de commercialisering van Pasen (en andere feestdagen) werkt

Bron: Culy.nl
  1. Gezonde smoothie met mango

Wie zegt dat je moet kauwen met het ontbijt? Fruit combineren in een smoothie vult én is gezond. Deze heerlijke smoothie is met mango, een frisse smaak voor de lente.

Bron: Culy.nl
  1. Sandwich met kikkererwtenspread

Toch zin in een sandwich? Probeer dan deze met citroen-kikkererwtenspread. Lekker voor op je paasbrood met wat sla en een laagje vegan mayonaise.

Bron: Culy.nl
  1. Gepofte zoete aardappel

Ja, zoete aardappelen kunnen ook gewoon als ontbijt. Hij is namelijk zo zoet, dat we niet eens meer merken dat het een groente is. Speciaal voor op de paastafel en om je vingers bij af te likken.

Sloof je uit tijdens Pasen met deze 5 vegetarische brunchrecepten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️