Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Betere wereld 24 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Merry (vegan) Christmas! Dit is Bedrock’s vegan kerstmenu van dit jaar

Een vegan kerstmenu uitdenken, klinkt dat als een hele uitdaging? Geen paniek, Bedrock heeft een vegan kerstmenu samengesteld waar echt iédereen blij van wordt. Bomvol lekkere en gezonde ingrediënten. Merry (vegan) christmas!

Dit vegan kerstmenu hebben we samengesteld met de hulp van zusje Culy. Het menu bestaat uit 4 gangen en is naast 100 procent vegan ook gewoon ontzettend lekker. Ja, óók dat familielid dat van vlees houdt gaat hier blij van worden!

Bedrock’s vegan kerstmenu

Vegan amuse: samosa’s met biet, venkel, sinaasappel en walnoot

Zet je deze vegan samosa’s met biet, venkel, sinaasappel en walnoot op tafel, dan krijg je ongetwijfeld bewondering van je gasten. Weten we zeker.

> Naar recept: Vegan samosa’s met biet, sinaasappel en walnoot

vegan samosa's als deel van vegan kerstmenu
Culy

Vegan voorgerecht: winterse gazpacho van kerstomaat, mandarijn en kakifruit

We weten wat je denkt: gazpacho, da’s toch koude soep? In de winter? Yes en yes. Maar feit is dat gazpacho je smaakpapillen doet ontwaken (en dat wil je als er nog een heel kerstdiner volgt).

Bovendien is dit een winterse gazpacho. Wel koud geserveerd, maar tóch verwarmend door de smaken van winterfruit (mandarijn, kakifruit) en kaneelcroutons. Hier ga je het nog warm van krijgen. Let op: gebruik plantaardige boter.

> Naar recept: winterse gazpacho met kerstomaat, mandarijn en kakifruit

vegan voorgerecht
Bron: Culy

Vegan hoofdgerecht: biet wellington

We deelden al eerder dit geweldige recept voor vega biet wellington, maar wil je van dit gerecht een veganistisch hoofdgerecht (voor kerst) maken? Dat kan! Vervang het bladerdeeg dan door vegan bladerdeeg en let op dat je veganistische glühwein koopt. Vervang ten slotte de eidooiers voor het bestrijken van het bladerdeeg door kokosolie.

> Naar recept: vegan biet wellington

Biet Wellington vega hoofdgerecht kerst
Bron: Culy

Vegan nagerecht: haver-notencrumble met fruit & vanille-ijs

Een perfect gerecht om je vegan kerstmenu mee af te sluiten. Want wie houdt er nou niet van ijs? En wedden dat niemand merkt dat er geen dierlijke producten aan te pas komen?

> Naar recept: Haver-notencrumble met fruit & vanille-ijs

Havernotencrumble met fruit_liggend
Bron: Green Food Lab

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️