Rosa Bertram
Rosa Bertram Nieuws 25 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Good news: Beyond Meat komt nu met vegan ‘chicken’ nuggets

Goed nieuws horen we maar al te graag. In een wereld waarin we zwemmen in het plastic en bijna identiteitsloos zijn zonder social media, kunnen we een flinke dosis goede daden en nieuwtjes goed gebruiken. Er gaat namelijk ook een hele hoop góed. Daarom trappen we de week graag af met goed nieuws. Vandaag: Beyond Meat komt na een heel scala aan vleesvervangers nu (eindelijk!) ook met vegan chicken nuggets.

Wie gek is op chicken nuggets, maar ze laat liggen door het dierenleed of de klimaatverandering, kan nu een sprongetje in de lucht maken: vleesvervanger-producent Beyond Meat brengt namelijk een plantaardige variant op de markt.

Beyond Meat komt nu met vegan ‘chicken’ nuggets

Dubbel goed nieuws voor nugget-fans, want net als bij de old school variant zijn de vegan nuggets knapperig van buiten en hebben ze een zachte structuur van binnen. Maar ook als het gaat om voedingswaarde  (eiwitten in dit geval) lijkt de vegan variant precies op een chicken nugget: beide nuggets bevatten namelijk 18 gram eiwit per stuk. Als dat geen goed nieuws is!

https://www.bedrock.nl/nieuwste-vleesvervangers/

Nu is er alleen een maar… Helaas is er vaak een maar bij dit soort vegan food nieuwtjes. De vegan nuggets zijn voorlopig enkel in Canada verkrijgbaar, het is namelijk nog een test van Beyond Meat.

Dat de vleesvervanger-producent hiermee test, is niet zo gek als je kijkt naar de cijfers van de vleesvervanger-industrie, die al tijden aanzienlijk stijgt. Er wordt verwacht dat er tegen 2025 zo’n 8.7 miljard dollar wordt omgezet in de industrie. Een verdere uitbereiding van het menu is daarom een logische en ontzettend welkome volgende stap!

Met deze voeding draag je bij aan een groenere planeet

Kip is het meest populaire vlees

In de afgelopen tijd kwam het bedrijf (andere vleesvervanger-producenten overigens ook) steeds vaker met vegan kip-producten, dus was het slechts een kwestie van wachten op de vegan chicken nuggets. Een slimme en duurzame zet, want kip is wereldwijd de meest gegeten vleessoort. Zo wordt overstappen van vlees naar een plantaardig alternatief voor veel mensen een stuk makkelijker gemaakt.

De vlees- en zuivelindustrie zijn samen de meest vervuilende industrie ter wereld, dus als we in elk geval de meest populaire vleessoort voor een deel kunnen vervangen voor een plantaardige variant, worden er langzaam maar zeker flinke stappen gemaakt naar een groenere wereld.

Hopelijk blijven de nuggets in het assortiment en kunnen we ze binnenkort ook gewoon in Europa proeven!

https://www.bedrock.nl/vleesvervangers-zelf-maken/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️