Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Betere wereld 20 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Vega vrijdag: herfstpizza met butternut, balsamico-uitjes en burrata

Deze vega herfstpizza met dunne schijfjes butternut, zelfgemaakte balsamico-uitjes en burrata van zusje Culy is de ideale remedie tegen guur herfstweer. Want nu we toch niet naar buiten kunnen, dan maken we het binnenshuis maar zo gezellig mogelijk… Met behulp van lekker eten natuurlijk!

Het pizzadeeg maken we het liefst zelf. Dat is best makkelijk als je er even een handig recept bijneemt. Op die manier is je pizza vrij van chemische bewaarmiddelen en stofjes waarvan je de naam amper kunt uitspreken. En bovendien is zelfgemaakt altijd lekkerder!

Lees ook: Met deze vegetarische kookboeken zet je de lekkerste gerechten op tafel

herfstpizza met butternut, balsamico-uitjes en burrata
Bron: Culy

Benodigdheden voor 1 pizza

  • 1 portie pizzadeeg (zelfgemaakt of kant- en klaar)
  • Het smalle stuk van 1 kleine flespompoen, geschild en in heel fijne plakjes
  • 2 flinke eetlepels crème fraîche (bijv. van Le Gall)
  • 1/2 bol Burrata, in stukjes
  • De blaadjes van 2 takjes tijm
  • 20 gram pijnboompitjes, geroosterd
  • Zwarte peper

Voor de balsamico-uitjes

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram rode ui, in ringen
  • 40 ml balsamicoazijn
  • Snuf suiker
  • Zout & peper (naar smaak)

Zo maak je de herfstpizza met butternut, balsamico-uitjes en burrata

Verwarm je oven voor op 250 graden.

Maak intussen de balsamico-uitjes. Doe daarvoor alle ingrediënten in een koekenpan, roer en laat een halfuurtje inkoken tot de uitjes helemaal zacht zijn. Proef en kruid eventueel af met extra peper en zout.

Rol het pizzadeeg uit op een bakplaat en besmeer de bodem met de crème fraîche. Verdeel ook de plakjes pompoen en de tijm over de pizza en schuif in de oven. Bak ongeveer 8 à 10 minuten in de oven (of tot de randen knapperig en lichtbruin zijn).

Haal de pizza eruit en lepel er wat hoopjes van de balsamico-uitjes over. Verdeel ook de Burrata over de pizza en strooi er wat geroosterde pijnboompitjes over.

Werk af met een paar druppels van je favoriete olijfolie (of truffelolie, of spicy olie) en wat zwarte peper en serveer onmiddellijk.

herfstpizza met butternut, balsamico-uitjes en burrata
Bron: Culy

Meer vega recepten?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️