Vegan Vrijdag: noodles met pulled oats, paksoi en pinda’s
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.bedrock.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F09%2F2_dan-dan-noodles-pulled-oats.jpg)
Zeiden we nou vegan en noodles in dezelfde zin? Jazeker! Vegan eten betekent helemaal niet dat je moet inboeten op smaakvolle, troostende gerechten – al weten wij dat natuurlijk al langer. Deze vegan noodles met pulled oats, paksoi en pinda van zusje Culy leveren hét bewijs!
Pulled oats kende je misschien al: de vleesvervanger met de textuur van rundvlees. De smaak is daarentegen neutraal, waardoor de stukjes pulled oats goed de smaken van een gerecht kunnen opnemen. Zoals in deze marinade bijvoorbeeld!
En niet geheel onbelangrijk: pulled oats = havermout, dus hartstikke gezond én voedzaam!
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.bedrock.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F09%2F3_dan-dan-noodles-pulled-oats.jpg)
Bron:
Benodigdheden voor 2 à 4 personen
- 1 paksoi, in stukjes gesneden
- 450 gram rijstnoodles
- Handje pinda’s, fijngestampt
- 1 bosui, in ringetjes
Marinade voor de pulled oats:
- 3 theelepels olie
- 175 gram pulled oats
- 2 theelepels zwarte bonensaus
- 2 theelepels shaoxing wijn
- 1 eetlepel donkere sojasaus
- 1/2 theelepel five spice
Wil je hebben Bedrock’s Grote Vegan Kookboek (download ‘m nu gratis!)
Voor de saus:
- 2 eetlepels tahini
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 theelepels suiker
- 1/4 theelepel five spice
- 1/2 theelepel sichuanpeper, fijngemalen in een vijzel
- 115 ml Chinese chili-olie (toko)
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 60 ml kookwater van de noodles
Zo maak je de vegan noodles met pulled oats
Verhit een wok op middelhoog vuur. Verhit een eetlepel olie in de wok en bak de pulled oats. Doe de stukjes paksoi erbij en voeg dan alle ingrediënten voor de marinade toe. Meng goed en laat bakken tot het vocht verdampt is. Zet opzij.
Meng alle ingrediënten voor de saus in een kom. Zoals we hierboven ook tippen: begin eerst met een beetje van de chili-olie en voeg indien je het aankunt steeds meer toe.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 60 ml van het kookwater van de noedels toe aan de saus.
Maak het gerecht op in kommen. Begin met de saus en leg daar de noodles in. Schep de pulled oats en de paksoi er bovenop. Bestrooi met de pinda’s en de bosui.
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.bedrock.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F09%2F2_dan-dan-noodles-pulled-oats.jpg)
Meer vegan recepten?
- Yummy: vegan salade met parelcouscous, avocado verse munt en dadels
- Vegan Vrijdag: Aziatische maaltijdsalade met Chinese kool en kokos
- Vegan Vrijdag: vegan pokébowl met watermeloen