Rosa Bertram
Rosa Bertram Spiritualiteit 18 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Heb jij je tweelingvlam al gevonden? Zo herken je hem of haar

In het Engels is de term twin flame al razendpopulair, maar ook in Nederland zien we het fenomeen steeds vaker voorbij komen. Waar gaat de term tweelingvlam over? Het is anders dan een zielsverwant of soulmate, maar komt daar wel aardig dichtbij in de buurt. Wanneer weet je of je jouw tweelingvlam al gevonden hebt?

Wat is een tweelingvlam en hoe weet je of je de jouwe al hebt gevonden? En zo niet, welke tekenen laten zien dat je jouw tweelingvlam hebt ontmoet?

Tweelingvlam: wat is het precies?

Een tweelingvlam wordt ook wel de spiegel van de ziel genoemd. En hoewel élke relatie je grote lessen kan leren (juist als de relatie niet zo soepeltjes verloopt), gaat dat bij een relatie met een tweelingvlam nog een stapje verder.

Je tweelingvlam ontmoeten, wordt gezien als de meest intense en sterke zielsconnectie die je met iemand kan hebben. Waarom? Omdat deze tweelingvlam een spiegel is van jezelf ofwel jouw ‘andere helft’. Hoe zit dat?

Well, dat komt van het idee dat een ziel soms in twee helften wordt gesplitst en zo in twee lichamen terecht komt. Een tweelingvlam kan daarom helend én uitdagend zijn. Hij of zij kan je bijvoorbeeld je onzekerheden en angsten onder ogen laten komen.

Tweelingvlam of soulmate?

Deze persoon kan je ook het gevoel geven dat jullie samen ‘een’ of ‘heel’ zijn. Maar wat is dan het verschil met een soulmate? Je kunt in je leven verschillende soulmates tegenkomen, maar over het algemeen maar één tweelingvlam.

Op zoek naar je soulmate? Deze 5 verschillende types kun je tegenkomen

Een spiegel

Tegelijkertijd brengt het ontmoeten van je tweelingvlam ook een hoop uitdagingen met zich mee. Ze werken immers als een spiegel voor je. Dat je een tweelingvlam hebt gevonden, betekent overigens niet dat het je romantische partner hoeft te zijn.

Het kan ook een beste vriend(in) zijn. Sterker nog: dat kan een stuk makkelijker zijn dan een liefdesrelatie aangaan met je tweelingvlam, zo lezen we op MindBodyGreen.

Hoe herken je een tweelingvlam?

Oké, maar hoe weet je dan wanneer je jouw tweelingvlam voor je hebt? Volgens psychotherapeut Babita Spinelli zijn er een aantal tekenen waaraan je een tweelingvlam kan herkennen:

1. In een oogopslag

Vanaf het moment dat jullie elkaar ontmoetten, was er een directe herkenning of aantrekking tussen jullie. “Het kan aanvoelen alsof je thuiskomt,” vertelt Spinelli. Op de een of andere manier voelt deze persoon niet als een vreemde maar alsof je hem of haar al véél langer kent.

2. Jullie lijken op elkaar

Niet eens per se als het gaat om uiterlijk, maar innerlijk gezien hebben jullie dezelfde normen en waarden, interesses en dezelfde situaties meegemaakt.

Een soulmate of een levenspartner? (dit zijn de verschillen)

3. Jullie vullen elkaar aan

Op veel vlakken lijken jullie dus op elkaar, maar op de vlakken waarin dat niet het geval is, vullen jullie elkaar aan. Een beetje zoals Yin en Yang dus. Let wel: je minder goede kanten worden daardoor uitvergroot.

4. Je onzekerheden en twijfels worden versterkt

Omdat je zwakke punten worden uitvergroot, worden je onzekerheden en twijfels door je tweelingvlam ook versterkt. Volgens spiritueel auteur Shannon Kaiser komt dat omdat het doel van een tweelingvlam is om je te helpen en steunen met jouw innerlijke missie en doel. Door je problemen en onzekerheden onder ogen te komen, kun je immers verder groeien,

5. Jullie werken als twee magneten

Grote kans dat wanneer je je tweelingvlam ontmoet, jullie je als twee magneten tot elkaar voelen aangetrokken wanneer jullie samen zijn.

De 9 tekenen van een karmische relatie (iets anders dan een soulmate)

6. De relatie is intens

De relatie met een tweelingziel is een stuk intenser dan met een soulmate, schreven we al. Jullie band kan heel snel heel sterk worden omdat jullie direct al zo vertrouwd met elkaar zijn. Dat is ook de reden waarom alles intenser en dieper aanvoelt tussen jullie.

7. Jullie blijven elkaar op zoeken

Jullie blijven elkaar achterna zitten en op zoeken. Ook als de één afstand neemt, zullen we de twee elkaar altijd weer vinden. Er zijn altijd dingen die op jullie pad komen die jullie weer samen brengen.

8. Betere versie

Tweelingvlammen maken elkaar de betere versie van zichzelf, omdat ze als spiegels werken. Ze dagen je dus uit de beste versie van jezelf te zijn.

Het kan dus bijna eng aanvoelen als je jouw tweelingvlam ontmoet, omdat jullie zóveel gemeen hebben. Weet dat die ander hier is om jou te laten groeien en andersom. Het is een connectie die je niet vaak zult tegenkomen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️