Redactie
Redactie Welzijn 18 mrt 2021
Leestijd: 5 minuten

20 kilo zwaarder en gelukkiger dan ooit

Daar zat ik dan. In mijn slaapkamer, kijkend door mijn oude dagboeken. Het is april 2019. Ik weeg 88 kilo en ik ben bezig met afvallen. Nog 5 kilo eraf en dan is het okay. Dan voel ik me vast goed genoeg. Terwijl ik aan het bladeren ben valt mijn oog op een stukje dat ik een aantal jaar geleden schreef: “Nog 5 kilo eraf en dan is het goed zo.”

Mijn gewicht op dat moment: 68,3 kilo. De tranen sprongen in mijn ogen en toen kwam de realisatie. Als ik door bleef geen met wat ik nu deed dan zo het nooit, maar dan ook nooit goed genoeg zijn.

Ruim 13 jaar heb ik gedacht dat ik gelukkiger en beter zou zijn als ik die 5 kilo af zou vallen. Ik zou me dan eindelijk mooi voelen. En daar ging het om. Totdat ik dat dagboek vond. Toen nam ik het besluit; Ja hallo, Sanne doe even normaal. Als je zo naar jezelf blijft kijken, dan is het nooit goed. Luister naar me: dan is het NOOIT goed. Dus toen was het klaar, toen was de maat vol en dacht ik bij mezelf: fuck die weegschaal, ik wil blij zijn met wie ik in de spiegel zie.

7 manieren om meer zelfliefde te ontwikkelen (want dat heb je nodig)

Van altijd onzeker naar vol in lingerie op het internet

Dat dagboek was het begin van mijn reis naar het mezelf volledig leren omarmen. Nu, anno februari 2021, zet ik mezelf vol trots volledig in lingerie op het internet. Als je me dat 2 jaar geleden had verteld had ik je voor gek verklaard en daarna keihard uitgelachen. En toch is het zo.

Maar wat is er dan veranderd? Eigenlijk is het heel simpel. Ik ben mijn eigenwaarde gaan koppelen aan hoe ik me voel, wie ik ben en waar ik voor sta. En niet aan dat cijfer op de weegschaal of dat maatje 44 in mijn kleding. Fotografie heeft mij enorm bij die reis geholpen.

De mooiste versie van jezelf

Sinds mijn 7e ben ik in de ban van fotografie. Inmiddels heb ik er ook mijn werk van gemaakt. Ik ben namelijk boudoir fotograaf en met mijn boudoir experience help ik vrouwen die onzeker over hun lijf zijn en het soms moeilijk vinden om zich sexy en vrouwelijk te voelen om hun inner goddess te vinden, te bevrijden en vast te leggen in een prachtige serie intieme foto’s zodat ze hun lijf volledig kunnen accepteren en ze zich eindelijk sexy en zelfverzekerd voelen.

Dat begon al op de middelbare school. Ik kon het niet uitstaan dan al die meiden bij mij op school zichzelf naar beneden haalde omdat ze zichzelf opsloten in hun onzekerheidsbubbel. Met mijn foto’s liet ik hun zien hoe mooi ze eigenlijk waren en dat ze niets hadden om onzeker over te zijn.

Uit onderzoek van Dove (Etcoff, Orbach & StrategyOne, 2006) blijkt dat ruim 80 procent van de vrouwen vindt dat iedere vrouw iets moois in zich heeft, maar haar eigen schoonheid vaak niet ziet. En precies die vrouwen help ik met mijn boudoir experience. Ik leg vrouwen op hun puurst en aller mooist vast. Zonder face tune, filters en Photoshop. Gewoon echt.

Practise what you preach

Maar goed, nu kon ik wel van anderen vragen om zichzelf letterlijk en figuurlijk bloot te geven. Als ik niet genoeg van mijzelf hield om mezelf bloot te geven, hoe kon ik dan andere vrouwen inspireren om dat wél te doen? Alles in mijn lijf vertelde me dat dit is wat ik hier op aarde te doen heb en deze droom ging ik echt never nooit opgeven. Ik moest wel.

Bedrock Reads: waarom zelfliefde een onderschatte term is (de voorgelezen versie!)

1. Self Love List

Ik begon klein. Ik schreef iedere dag één ding op wat ik mooi vond aan mezelf. En iedere dag die daarop volgde schreef ik weer iets nieuws op. Zo had ik na een maand al een hele lijst met 30 punten die ik wél mooi vond aan mezelf.

2. Love Your Reflection

Ook leerde ik mijn spiegelbeeld meer waarderen. Elke dag 5 minuutjes voor de spiegel zitten en in mijn hoofd of hardop benoemen waar ik dat lijf van me allemaal dankbaar voor ben. Wat heeft het me gebracht? Wat heeft het voor me mogelijk gemaakt? Welke verhalen vertelt het me?

De mythes over zelfliefde

3. Embrace Yourself

Zeker nu tijdens deze lockdown kan ik het echt iedereen aanraden. De eerst volgende keer dat je onder de douche staat – en ik zeg bewust onder de douche, omdat niemand je daar ziet en ik anders opmerkingen krijg van ‘wat als mijn kat / buurvrouw / vriend / moeder me ziet?’- geef jezelf echt een hele dikke knuffel. Je omarmt jezelf letterlijk.

4. Word Verliefd Op Jezelf Op Foto’s

Maak iedere dag een selfie. Camera op ooghoogte en gewoon gaan. En probeer ook eens te lachen. People love seeing happy people. En jij zal jezelf – als je jezelf iedere dag lachend op de foto terugziet – ook steeds meer gaan waarderen.

En zo simpel is het. Voor mij hebben deze 4 stappen echt het verschil gemaakt. Het verschil is nu zelfs zo groot dat ik me inderdaad met heel veel liefde in lingerie op het internet zet. En dat ik echt al tientallen vrouwen heb mogen helpen om hetzelfde te doen.

Deze 4 simpele stappen zullen je – wanneer je het echt iedere dag doet – echt een enorme zelfliefde boost geven. En kom nu niet met ‘Ja maar ik heb geen tijd!’ Onzin! Al deze 4 stappen samen kosten je iedere dag maar 5 minuten. Dan ga je maar gewoon 5 minuten eerder je nest uit.

Sanne Pulles (23) is full time boudoir fotograaf en dagelijks inspireert ze vrouwen via instagram, haar podcast, eigen facebook community en e-book om hun lijf volledig te accepteren, hun onzekerheden te omarmen en zich eindelijk sexy en zelfverzekerd te voelen! Ben je nieuwsgierig geworden? Check dan zeker de website van Sanne of haar instagram voor nog meer inspiratie en prachtige foto’s! 

Luistertip!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️