Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Reizen 5 jun 2021
Leestijd: 3 minuten

Bedrock ontdekt Nederland: kom tot rust bij The Unbound in Amsterdam

Onder het mom ‘je hoeft niet naar de andere kant van de wereld te vliegen om tot rust te komen’ speuren we het land af op zoek naar de mooiste en meest rustgevende plekjes van Nederland. Zo vielen we in katzwijm voor camping Buitenland en genoten we van een wintervakantie in de havenhuisjes van Zwier. Dit keer overnachten we niet op een camping, maar in één van de geweldige huisjes bij The Unbound.

The Unbound is gelegen op een prachtig domein in Amsterdam Nieuw-West. Amsterdammers kunnen dus gewoon de fiets nemen, vanuit andere plekken is het terrein goed bereikbaar met de auto of met het openbaar vervoer. Dat scheelt: want minder lang onderweg zijn betekent minder uitstoot. Yay!

The Unbound in een notendop

Maar wat is The Unbound dan precies? Zie het voor je als een gigantisch domein in de natuur met mooie houten cabines om te overnachten. Op het terrein zit daarnaast ook een restaurant en een ruimte waarin evenementen (zoals yogalesjes!) georganiseerd kunnen worden.

We kunnen je zeggen: het lijkt écht een beetje alsof je in een andere wereld bent aanbeland, en dat op nog geen 15 minuten van het centrum van Amsterdam. Wij snappen helemaal waarom het een populaire bestemming is voor staycations, al helemaal nu we genoodzaakt zijn om meer tijd in Nederland te spenderen.

The Unbound Amsterdam
Bron: Winnie Verswijvel voor Bedrock

Verschillende huisjes

Tof aan het concept van The Unbound is dat je bij je boeking keuze hebt uit verschillende cabines. Alle huisjes zijn in ieder geval uitgerust met een keuken, badkamer en een comfortabele slaapkamer.

Logeren in een natuurhuisje? Zoek via deze 5 websites

Wil je all the way gaan? Dan kun je kiezen voor een huisje met een hot tub, pizza-oven in de tuin of een extra slaapkamer. Hoe dan ook voorzien alle cabines je van behoorlijk wat comfort. Verwar het daarom niet met een camping of glamping: The Unbound is vooral een hele fijne plek om even te stranden en niet te moeten nadenken over waar en hoe je vannacht gaat slapen. Alles wordt voor je voorzien.

The Unbound Amsterdam
Bron: Winnie Verswijvel voor Bedrock

Hot tub: een plek om te reflecteren

Zo sliepen wij in The Lighthouse, een huisje met twee verdiepingen. Je raadt het al: de bovenste verdieping heeft een prachtig uitzicht op de omliggende natuur, wat behoorlijk magisch is. De hot tub in de tuin moet je zelf even goed verwarmen en is een heerlijke plek om tot rust te komen.

We kunnen je verzekeren dat zo’n hot tub een plek is waar automatisch diepe, verbindende gesprekken ontstaan. Telefoons weg, blik op de natuur en reflecteren over het leven: is er iets heerlijker dan dat? Wij durven het te betwijfelen.

Vegan ontbijt

De volgende morgen kozen we voor een vegan ontbijt, dat aan de voordeur werd geleverd. Dat een 100 procent plantaardig ontbijt gewoon kan zonder dat de koks daar zenuwachtig van worden, dat is op zich al een verademing.

Dit zijn dé vegan hoofdsteden ter wereld (voor als je weer mag reizen)

Daarbij is het ontbijt zelf ook nog eens ontzettend goed uitgewerkt. Versgeperst sinaasappelsap, ovenvers brood, chiapudding, fruit… Eigenlijk kun je er net zo goed een brunch van maken, want de porties zijn genereus en heerlijk.

Wij zouden zelfs zeggen: doen. Want als er één plek is waar je ontbijt mag uitlopen tot de middag, dan is het The Unbound wel.

Ook een huisje boeken? Check de website voor alle mogelijkheden, prijzen en data.

The Unbound Amsterdam
Bron: Winnie Verswijvel voor Bedrock

Bedrock ontdekt Nederland: slapen in een brugwachtershuisje in de Amsterdamse natuur

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️