Eva Spigt
Eva Spigt Liefde & Seks 9 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Welk relatietype ben jij eigenlijk? Doe de test

Wil jij het liefst overspoeld worden met rozen en lieve woordjes maar is jouw partner een lompe hork (in jouw ogen dan…)? Misschien is het dan een idee om eens te kijken welk relatietype jij bent. Misschien ben jij wel veel romantischer dan je partner en houdt je partner van jou op een andere manier. Erachter komen op welke manier jij in relaties staat, werkt super verhelderend.

Deze relatietypes zijn er.

Doe de relatietype-test

Volgens de Amerikaanse socioloog Terry Hatkoff zijn er 6 verschillende liefdesstijlen die allemaal een andere kijk op de liefde hebben. Kom erachter welke relatietype jij bent en doe de test.

Deze 6 liefdesstijlen zijn er:

Romantisch

Is jouw liefde vooral gebaseerd op passie en seksuele aantrekkingskracht? Dan ben jij een romantisch type.

Bezitterig

Als je een bezitterige liefdesstijl hebt, ben je snel jaloers en kan je zelfs geobsedeerd raken door de gevoelens voor je partner. Een eigen leventje naast je relatie is niet denkbaar bij dit type.

De 13 rode vlaggen in een relatie die je beter niet kan negeren

Beste vrienden

Meer op zoek naar diepe genegenheid? De gevoelens die je hebt voor je lief zijn vergelijkbaar met die voor je beste vriend(inn)en, als in een vriendschap.

Logisch

Als je een logische stijl hebt, ben je iets praktischer met liefde bezig. Zo is iemand met dezelfde waarden heel belangrijk voor jou, iemand met dezelfde doelen of geloofsovertuiging bijvoorbeeld.

Speels

Veel avontuur, geflirt en elkaar uitdagen, dat is de speelse liefdesstijl.

Onzelfzuchtig

Je legt je partner graag in de watten en bent een echte verzorger. Bij deze liefdesstijl kan je zelfs je eigen verlangens en gevoelens opzij zetten.

Wat is jouw liefdesstijl?

Vaak ben je een combinatie van 2 of 3 stijlen. Misschien vind je een maatje heel belangrijk maar moet diegene ook wel dezelfde doelen in het leven hebben. Maar je kunt ook een speelse stijl hebben, dus gigantisch van flirten houden, en tegelijkertijd stik jaloers zijn als je partner hetzelfde doet. Ahhh l’amour….

Je weet je relatietype…en nu?

Misschien snap je nu beter waar de conflicten tussen jou en je partner vandaan komen en kun je ze zelfs voorkomen. Dat hij geen complimentjes geeft maar vervolgens wel alles rondom het huis doet: een gebaar van liefde maar verpakt in een andere stijl. Zo kun je elkaar beter leren begrijpen en daarna handelen. Is jouw lief toppunt van romantiek? Een dinertje bij kaarslicht it is…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️