Eva Spigt
Eva Spigt Liefde & Seks 22 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoe maak je seks meer romantisch?

Ben je klaar met dat ene vluggertje per maand omdat het ‘moet’? Of wil je je partner verrassen met iets speciaals? Zo laat je de vonk tussen jou en je lover weer overspringen tussen de lakens. En nee, je hoeft echt geen rozenblaadjes op het bed te gooien. Wat wel werkt voor romantische seks?

We delen wat inspiratie!

De waarde van romantische seks

Wist je dat goede seks het gevoel van verbondenheid vergroot en dat dit zelfs twee dagen kan aanhouden? Fijne seks is dus van belang voor een liefdevolle relatie. Stellen die vaak zinvolle seks hebben, bouwen dus een sterke band op die kan leiden tot ene nog gezonder seksleven. Tijd dus voor een romantische vrijpartij!

The Sex Issue: 3 meditaties voor een betere seksuele en romantische connectie

Romantiek verschilt echter per persoon. Zelfs als jij al jarenlang getrouwd bent, is het nooit een slecht idee om bij je partner te polsen wat zijn of haar voorkeuren zijn in bed. Ideeën en opvattingen kunnen immers veranderen. Misschien worden die rozenblaadjes wel gewaardeerd…

Zorg voor de juiste sfeer

Een rommelige kamer met tl-licht roept nou niet echt romantische gevoelens op. Zorg daarom voor een fijne sfeer. Steek kaarsjes aan en zet fijne muziek op. Maak bijvoorbeeld samen een speciale ‘’sexy songs’’ afspeellijst voor jullie romantische dag samen.

Talk the talk

Wist je dat je seks nog intenser kunt maken door de spreken? Het stimuleert de chemicaliën serotonine en dopamine in de hersenen. Deze hormonen geven je een goed gevoel en kan je geluk verhogen. Fluister in je partners oor wat je lekker vindt of geef elkaar complimentjes.

Enne… als je uitspreekt wat jij fijn vindt, heb je grote kans dat je partner je instructies zal opvolgen. Oeh la la dat is pas romantische seks.

Streel

Ben je gewend om elkaar in heat of the moment lekker vast te grijpen? Doe het tijdens een romantische vrijpartij juist anders en streel elkaar zachtjes. Zo stimuleer je de zenuwcellen die reageren op lichte aanrakingen. Dit zorgt voor extra sensitiviteit en brengt jullie beiden in een heel andere dimensie.

Zoek oogcontact

Misschien spannend maar o zo sexy: kijk elkaar aan tijdens het vrijen. Door elkaar aan te kijken, creëer je een nog sterkere connectie. Toch een beetje spannend? Probeer dan het niet-dominante oog aan te kijken, dat is het linkeroog als je rechtshandig bent. Zo maak je seks dus echt wel romantisch!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️