Fleur Broeders
Fleur Broeders Spiritualiteit 30 mei 2022
Leestijd: 4 minuten

Kaartje leggen? Dit zijn de populairste tarotkaart-leggingen

Tarotkaarten leggen? Dan voorspel je toch de toekomst? Dat moet je even vergeten, want daar zijn ze niet voor bedoeld. Deze prachtige kaarten leg je als hulpmiddel voor meer inzichten. En die leggingen, die kan je makkelijk zelf doen. Deze twee worden het vaakst gebruikt.

Er zijn alleen zoveel legpatronen, waardoor je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Wij hebben er twee uitgekozen die het meest worden gebruikt. Ze zijn ook in te zetten voor elke vraag die je hebt. BEDROCK schreef eerder al over hoe de tarotkaarten werken.

Verleden-heden-toekomst legging

De ‘drie-kaartenlegging’, ook wel bekend als verleden-heden-toekomst. Erg eenvoudig en snel uit te voeren, want je hebt slechts drie tarotkaarten nodig. Dit geeft je niet minder informatie, want het is compact, compleet en snel te lezen, waardoor je niet verdrinkt in een zee van informatie. Een mooi legpatroon voor beginners.

Hoe je sieraden met edelstenen draagt voor het beste effect

Het werkt als volgt: je pakt je stapel kaarten en begint met schudden. Je voelt zelf aan wanneer deze klaar zijn om te spreiden. Trek vervolgens drie kaarten en leg ze van links naar rechts. Dit is je verleden-heden-toekomst. Ga tijdens het trekken af op je gevoel en denk aan de vraag waar je verheldering op wilt krijgen.

De verleden-heden-toekomst legging

Je hebt je kaarten gelegd net als bij het bovenstaande schema. Links zegt iets over het verleden, het midden over het heden en de meest rechtse kaart geeft een blik op de toekomst. Zoek vervolgens naar de betekenissen van je getrokken tarotkaarten en je inzicht is in één opslag duidelijk.

Het Keltisch Kruis

Dit tarot legpatroon is een stuk uitgebreider dan de verleden-heden-toekomst legging. Het Keltisch Kruis kan je veel informatie geven over een situatie of vraag.

Bij deze is het aan te raden om mee te schrijven. Op die manier kan je er naar terugkijken wanneer je alles hebt doorgenomen, wat voor meer duidelijkheid zorgt. Gun jezelf ook de tijd om het antwoord te begrijpen, want het Keltisch Kruis geeft je een volledig en compleet antwoord.

3 makkelijke meditatietechnieken om eens te proberen

Je begint weer met het schudden van je kaarten op gevoel. Wanneer je dit gedaan hebt leg je de kaarten neer zoals in het onderstaande schema. Je neemt gewoon telkens de bovenste kaart van je stapel en gaat zo door totdat je de 10 tarotkaarten in hun positie hebt gelegd.

Het Keltisch Kruis legpatroon

De posities hebben ieder ook een eigen betekenis. Hieronder vindt je de uitleg.

  1. Dit is de kern (dit is waar het om gaat, hier herken je jezelf in)
  2. Dit kruist het (het probleem of obstakel waar je tegenaan loopt)
  3. De wortels (hier komt het probleem uit voort)
  4. Dit ligt achter je (iets uit het verleden wat een invloed kan zijn die afneemt of iets wat je bijvoorbeeld geleerd hebt)
  5. Dit ligt boven (oftewel de kroon van het geheel. Het is vaak een wens of doel van de vrager)
  6. Blik op de toekomst (dit staat er te gebeuren)
  7. De volgende kaarten gaan over de vrager. Deze kaart geeft aan hoe de vrager tegenover zijn vraag staat
  8. Dit is de omgeving (hoe de vrager de omgeving ziet, maar ook hoe de omgeving de vrager beïnvloedt of wat de vrager uitstraalt)
  9. Wat de vrager hoopt of vreest (vaak een combinatie van allebei)
  10. De uiteindelijke uitkomst

Deze edelstenen helpen om je soulmate liefde aan te trekken

Betekenis van de tarotkaarten

Het Keltisch Kruis moet je verder op weg helpen met de vragen of problemen waar je tegenaan loopt. Weet je niet wat je kaarten precies betekenen? Hier vindt je een overzicht van de tarotkaarten. Die helpen je verder met je leggingen.

Zit de Queen of Pentacles ertussen? Daar heeft BEDROCK al wel een uitgebreide uitleg over geschreven. Genoeg informatie om het tarotkaarten leggen eens uit te proberen!

Wie ben jij eigenlijk? Deze overtuigingen maken jou tot wie je bent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️