Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Betere wereld 11 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Hier bestel je héérlijke vega Syrische maaltijden (gemaakt door vluchtelingen!)

Bulgur met linzen, tempeh en seizoensgroenten. Flatbread met za’atar en Syrische kaas. Een bowl met geroosterde aubergine, kikkererwten, tahin en vers Syrisch brood. Loopt het wat je al in de mond én woon je in Amsterdam? Dan hebben we goed nieuws: there’s a new kid in town! En Syrian Roots is alles wat je als vegetariër nodig hebt.

We kennen allemaal die dagen dat het nét ff niet zo lekker uitkomt met eten. Je komt pas om 7 uur terug van kantoor en wil om 8 uur een yogaklasje volgen. Je wilt graag naar een evenement dat al om half 7 begint en redt het niet om daarvoor nog te koken. Je wilt ‘s avonds naar volleybaltraining en je weet dat dat altijd gehaast is.

Herkenbaar? Vaak bestellen we dan een maaltijd via Deliveroo, Uber Eats of Thuisbezorgd. Daar hebben ze natuurlijk genoeg healthy opties, maar laten we eerlijk zijn – als je de app toch hebt geopend, is het net zo makkelijk om een (vega)burger uit te kiezen. Toch?

https://www.bedrock.nl/vegan-burgers-amsterdam/

Voor wie wél graag een authentieke, gezonde maaltijd wil, is er nu Syrian Roots. Het eten is heerlijk warm en kruidig, en met de maaltijden kun je anderen daadwerkelijk helpen. Klinkt goed, als je het ons vraagt.

Maaltijdservice door vluchtelingen

Syrian Roots is een start-up die is opgericht door Syrische vluchtelingen. Zij merkten zelf hoe moeilijk het was om als nieuwkomer een plek te vinden in de Nederlandse samenleving, en willen andere vluchtelingen hiermee helpen. En wat verbindt er nou meer dan eten?

De betaalbare vega maaltijden van Syrian Roots worden dan ook uitsluitend bereid door nieuwkomers; een sociale missie die het eten nóg lekkerder maakt. Naast het aanbieden van een werkplek voor de Syrische vluchtelingen, wil de start-up ook een bijdrage leveren aan het debat rondom migratie en inclusiviteit.

https://www.bedrock.nl/netflix-docu-salam-neighbor-vluchtelingen/

Immers: vluchtelingen willen júist heel graag werken en hun talenten inzetten, als hen de mogelijkheid wordt gegeven. Vaak is dat niet zo, bijvoorbeeld omdat diploma’s uit het land van herkomst hier niet geldig zijn. Gelukkig kan koken overal! De oprichters van Syrian Roots hopen dat hun maaltijdservice mensen en culturen verbindt, door hen in contact te brengen en samen te laten genieten van traditioneel Syrisch eten. 

Hoe bestel je bij Syrian Roots in Amsterdam?

Op de website van Syrian Roots vind je elke week een nieuw weekmenu; per dag kun je verschillende gerechten bestellen. Als je voor 16.00 uur bestelt op de website, wordt je eten diezelfde avond bij je thuisgebracht – met de fiets!

Het eten is niet alleen vegetarisch, maar vooral ook lekker en gezond. Dat komt door de simpliciteit van de Syrische keuken: als je góede ingrediënten gebruikt, heb je niet véél ingrediënten nodig. Less is more werkt juist fantastisch als je goede, regionale seizoensproducten gebruikt.

https://www.bedrock.nl/inzetten-voor-vluchtelingen/

Als je bij Syrian Roots bestelt, kun je ervan uitgaan dat je vega maaltijd is bereid in harmonie met de natuur – en da’s precies wat we nog misten in andere bezorgservices. Proberen, dus!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️