Tessa Ham
Tessa Ham Psyche 8 apr 2020
Leestijd: 4 minuten

Quarantainetip: toch (virtueel) cultuursnuiven in deze 10 Europese musea

Tot en met 28 april zullen we sowieso nog zoveel mogelijk binnen zitten. De kans is groot dat het leven na die datum niet meteen back to normal is. Heb je de gratis online films van filmhuizen al gebinget en Mens erger je niet nou wel gezien? Dan hebben we een ultieme quarantainetip voor je: je kan thuis op de bank cultuur snuiven met een virtuele rondleiding door Europese musea.

Holidu, een zoekmachine voor vakantiehuizen, stelde een lijst samen met de 10 populairste musea en kunstgalerieën in Europa, die je gewoon vanaf je luie stoel kunt bezichtigen. Hoe tof?

Virtuele rondleiding door Europese musea

Dit lijstje is extra fijn voor reislustige types die hun reisplannen zien verdampen en zich waarschijnlijk een klein beetje opgesloten voelen. Met deze virtuele rondleidingen waan je je even in een andere stad en bekijk je beroemde werken vanuit het comfort van je huiskamer.

Le musée du Louvre, Parijs

Laat je online reis je meenemen naar de stad van de liefde, om het grootste kunst en antiek museum ter wereld te bezoeken. Het Louvre is waarschijnlijk ook ‘s werelds meest bekende museum, waar je je normaal gesproken moet verdringen bij populaire stukken als de Mona Lisa of de Winged Victory of Samothrace. Via de website van het Louvre heb je het museum voor je alleen.

The State Hermitage Museum, Sint-Petersburg

The State Hermitage is in termen van exposities het grootste museum ter wereld. De collectie bestaat uit meer dan 3 miljoen kunstwerken en artefacten van wereldcultuur. Ze zijn allemaal virtueel te bekijken, dus met het bewonderen van de collectie ben je zeker even zoet.

Lees ook: Relax… Dit zijn de redenen om positief te blijven terwijl je verplicht binnen zit

British Museum, Londen

Duik de geschiedenis in met een virtuele rondleiding door het British Museum. Het museum is ouder dan de Verenigde Staten. Het heeft één van de belangrijkste collecties ter wereld, die de evolutie van de mens van het begin tot het heden illustreert.

Rijksmuseum, Amsterdam

Ook dichter bij huis hebben we musea die een virtueel bezoek waard zijn. Het Rijksmuseum is bijvoorbeeld een belangrijk museum in ons land. Dat laat zowel de indrukwekkende collectie als het aantal (buitenlandse) bezoekers zien. De werken zijn gewijd aan de schone kunst, ambacht en geschiedenis van het land. Breng een virtueel bezoekje met Google Arts & Culture.

Musée d’Orsay, Parijs

Het Musée d’Orsay is het tweede museum in Parijs dat online te bezoeken is. De online collectie biedt jou de kans om je ogen te laten vallen op veel verschillende werken. Van olieverfschilderijen en werken op doek, tot thema’s rond het impressionisme en de Franse geschiedenis.

Musei Vaticani, Vaticaanstad

Bij Europese kunstliefhebbers is het Musei Vaticani ze niet onbekend. Het museum in Vaticaanstad herbergt een grote collectie van openbare kunst en beeldhouwkunst. Deze werd door de eeuwen heen door de rooms-katholieke kerk verzameld.

Musée d’art moderne de la Ville de Paris, Parijs

Ligt moderne kunst meer in jouw straatje? Geen zorgen, ook dan is er genoeg te bewonderen vanuit je luie stoel. Het Musée d’Art Moderne in Parijs, kortweg MAM Parijs, bezit een collectie moderne en hedendaagse kunst uit de 20e en 21e eeuw. Blader door de online archieven om de werken van de meest prominente kunstenaars te bekijken, zoals Henri Matisse, Robert Delaunay en vele anderen.

Ook interessant: Mentaal gezond blijven tijdens corona: 8 manieren om rustig te blijven

Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, Madrid

Als je van moderne kunst houd, met je tijdens je online reis door Europa ook zeker bij Museo Reina Sofía zijn. Dit is het nationale museum voor moderne kunst van Spanje in de 20e eeuw. De online website biedt een brede verscheidenheid aan online content, waaronder een multimedia-gedeelte met honderden video’s en audio-stukken. Die je visuele- en audiotours geven van de tentoonstellingen vanuit het museum.

Tate Britain, Londen

Via het online portaal van Tate Britain krijg je een virtuele rondleiding door zalen met werken van de grootste Britse kunstenaars aller tijden. Het portaal is heel makkelijk te gebruiken. Door te klikken door de collectie heen in de volgorde van decennium, krijg je een duidelijk overzicht van de Britse kunst van 1545 tot nu.

Van Gogh Museum, Amsterdam

Tot slot kan je nog een online bezoekje brengen aan een tweede museum in eigen land, het Van Gogh Museum in Amsterdam. Zoals de naam al verklapt is dit museum gewijd aan de werken van van Gogh. Een van een van de meest beroemde Nederlandse schilders aller tijden. Het museum heeft een geweldige online sectie. Hier leer je meer over het leven van de schilder en zijn werken.

Meer quarantainetips?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief die wij met liefde voor jou maken (en ontvang gratis het Grote Vegan Kookboek!)

Reageer op artikel:
Quarantainetip: toch (virtueel) cultuursnuiven in deze 10 Europese musea
Sluiten