Tessa Ham
Tessa Ham Werk 5 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Periode remote werken? Met Sweet Spot woon, werk én ontwikkel je jezelf in Barcelona

Droom je er al langer van om een tijd in het buitenland te werken? Maar ben je bang dat je werkgever er niet mee akkoord gaat? Sweet Spot maakt het makkelijker om deze droom waar te maken. Deze  Amsterdamse start-up biedt een bijzonder werk- en ontwikkelconcept in Barcelona aan.

In dit volledig verzorgde programma staan avontuur, ontwikkeling en netwerken centraal. Maar daarnaast heb je ook gewoon tijd om je dagelijkse werkzaamheden uit te voeren. Door Sweet Spot hoef je geen compromis te sluiten tussen werk en levensgeluk.

Werken vanuit het buitenland

Co-founder Marleen Verweij heeft zelf een jaar als digital nomad geleefd in Latijns-Amerika en weet dus als geen ander wat een tijd werken in het buitenland je kan brengen. “Van vrienden die een vaste kantoorbaan hadden, hoorde ik vaak: ‘wat een leven heb jij, ik zou willen dat ik dat ook kon doen'”, vertelt ze.

Toen we 1,5 jaar geleden allemaal thuis kwamen te werken, bleek dat het ook met een vaste kantoorbaan heel goed mogelijk is om overal ter wereld te werken. Uit angst voor minder productiviteit is dat altijd tegengehouden door werkgevers en zelfs nu is een tijd in het buitenland goedkeuren vaak een grote stap voor leidinggevenden.

https://www.bedrock.nl/meer-remote-werken-op-afstand-na-corona/

En dat terwijl het roer om moet: uit grote onderzoeken van o.a. PwC en Gallup blijkt dat millennials behoefte hebben aan een flexibele levensstijl waarin werk en levensgeluk elkaar niet in de weg zitten, maar juist versterken.

Als werkgevers talent willen behouden zullen ze de werknemers hierin toch tegemoet moeten komen. De millennial werkt namelijk liever bij een bedrijf dat aandacht aan hun wensen en welzijn besteedt. Een goed salaris is voor veel mensen allang niet meer de belangrijkste contractvoorwaarde.

Sweet Spot: win-win voor werknemer en werkgever

Marleen en co-founder Joost Verhage gingen daarom op zoek naar de sweet spot. Een manier voor de werknemers om te krijgen wat ze verlangen (de vrijheid, het avontuur, maar óók de carrière behouden waar ze zo hard voor hebben gewerkt) en de werkgevers te geven wat ze hard nodig hebben (een happy, healthy en productieve werknemer). “Het is een win-win voor beide partijen”, legt Marleen uit.

De Amsterdamse start-up Sweet Spot biedt een bijzonder werk- en ontwikkelconcept aan in het buitenland (nu alleen nog Barcelona, maar als corona het toelaat wordt het ook mogelijk om naar Kaapstad te gaan) dat werknemers de kans geeft om hun huidige baan te behouden en zichzelf te ontwikkelen.

Marleen en Joost zijn beiden ex-consultant op de Zuidas en weten door hun corporate ervaring precies wat bedrijven én generatiegenoten belangrijk vinden en nodig hebben.

Burn-outs voorkomen door remote te werken? Deze psycholoog is positief

Hierdoor weet Sweet Spot de wensen en behoeften van beide partijen perfect samen te vangen in een compleet verzorgd programma. Hoe dat eruitziet? Als je deelneemt aan het programma, woon en werk je 1 tot 5 maanden in het buitenland. Daar ontmoet je gelijkgestemden en voer je jouw dagelijkse werkzaamheden gewoon vanaf een volledig uitgeruste co-workplek uit.

Maar daar blijft het niet bij. Tegelijkertijd volg je onder begeleiding van gecertificeerde trainers een uniek ontwikkelprogramma voor persoonlijke en professionele groei. Zo kan je bijvoorbeeld het ‘toekomstige leiders’-programma volgen, waarbij je belangrijke leiderschapscompetenties ontwikkelt. Er zijn nog 3 andere programma’s waar je uit kan kiezen.

https://www.bedrock.nl/remote-werken-corona/

Zie jij jezelf al werken in 1 van de mooiste co-workspaces van Barcelona (“Geloof me – we hebben ze allemaal getest”, zegt Marleen)? Om daarna van de stad en het strand te genieten? Je vindt meer informatie over de programma’s en startdata op de website van Sweet Spot.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️