Rosa Bertram
Rosa Bertram Luistervoer 30 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Bedrock Talks: over productiviteit en je optimale focus vinden met Mark Tigchelaar

Over een bewust en gelukkig leven schrijven we bij Bedrock maar al te graag. Maar omdat we soms nét iets meer de diepte in willen op een bepaald gebied, maken we de podcastserie ‘Bedrock Talks’. In deze podcast gaan we in gesprek met experts op het gebied van bewust, gelukkig en duurzaam leven. Dit keer interviewt Bedrock’s Lisanne dé expert op het gebied van productiviteit en focus: Mark Tigchelaar. 

Yup, dat zie je goed. Dit keer interviewt Bedrock’s podcastduo Lisanne en Rosa niet samen, maar hoor je alleen Lisanne voor het eerst zonder haar Bedrock-wederhelft. Kort voor de opname werd Rosa ziek en kon helaas niet bij de podcastopname aanwezig zijn. Geniet van deze podcast over productiviteit en optimale focus met powerlady Lisanne van Marrewijk als host!

Podcast over productiviteit en je optimale focus vinden

Een goede baan, één die zingeving biedt en dan het liefst ook nog een beetje goed betaalt, een flink sociaal netwerk, een mooie wereldreis; we willen best veel. Maar willen we niet een beetje te veel? Alles moet efficiënt, snel en productief in onze snelle maatschappij. Maar hoe efficiënt zijn we nu eigenlijk echt bezig?

https://www.bedrock.nl/focus-mark-tigchelaar/

En als we dan ‘aan’ staan, gebruiken we onze tijd dan wel efficiënt? Zonder dat we onszelf voorbij rennen? 

Je raadt het waarschijnlijk al, maar het antwoord is: nee. We zijn altijd druk-druk-druk, maar hoe effectief gebruiken we onze tijd nu eigenlijk echt? En kunnen we niet eigenlijk veel meer doen in minder tijd? Of liever gezegd: hoe maken we optimaal gebruik van ons brein en onze tijd?

Bedrock Talks met Mark Tigchelaar.

Om daarop in te zoomen, spreken we met Mark Tigchelaar. Hij studeerde neuropsychologie en specialiseerde zich in het verbeteren van prestaties en het optimaal benutten van het brein. Hij gaf twee TED Talks over het onderwerp en schreef wel 5 (!) boeken (dit is zijn nieuwste boek) over hoe je meer uit je brein kunt halen. 

En vooral: hoe je bewust je focus ‘aan’ en ook weer ‘uit’ zet. Die twee blijken namelijk beiden essentieel om op een duurzame manier productief te kunnen werken. Hoe? Dat hoor je in deze gloednieuwe podcast van Bedrock Talks!

Volg je Bedrock al op Instagram?

Meer Bedrock Talks:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️