Eva Spigt
Eva Spigt Betere wereld 23 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Duurzaam trouwen: zo zorg je voor een meer sustainable wedding

Zeg ‘ja’ tegen een sustainable wedding. Er zijn veel manieren waarop jij op een groene manier kunt trouwen. Welk onderdeel jij duurzaam wilt maken, kies je natuurlijk helemaal zelf.

Wij helpen je op weg om je bruiloft een stuk groener te maken.

Een sustainable wedding

Zowel de keuze van je locatie als de jurk en ringen hebben een impact hebben op het milieu. Gelukkig zijn er ook veel mooie alternatieven die meer sustainable zijn zodat je met een gerust hart de liefde kunt vieren op een groene manier.

Duurzame ringen

Je kunt je ‘steentje bijdragen’ door te kiezen voor en duurzame ring. Kies bijvoorbeeld voor een ring van gerecycled goud, of die lokaal gemaakt is. Zo weet je zeker dat er geen stenen zijn gebruikt uit conflictgebieden en dat de ringen op een eerlijke manier zijn gemaakt. Studio Kroewe bijvoorbeeld, maakt alleen gebruik van 14 karaats gerecycled goud die handgemaakt worden in Nederland. Sustainable diamonds are a girls best friend.

Op zoek naar je soulmate? Deze 5 verschillende types kun je tegenkomen

Gerecycled papier

Je kan tegenwoordig de mooiste invites online maken, een duurzaam alternatief. Via Greenvelope bijvoorbeeld waarbij je tegelijkertijd bomen bespaart. Liever toch een papieren alternatief? Zorg dan dat je een papiersoort gebruikt die gerecycled is en een FSC-keurmerk heeft.

Tweedehands trouwkleding

Wist je dat het meer dan 2.700 liter water kost om een t-shirt te maken? Stel je dan eens voor hoeveel water het kost om een trouwjurk of trouwpak te maken. Een tweedehands jurk of pak is daarom een goed alternatief. Je kan bijvoorbeeld via Marktplaats zoeken of op zoek gaan naar een vintage jurk in een tweedehands winkel.

https://www.bedrock.nl/perfect-bruiloft/

Bij Nama Nama vind je de mooiste duurzame opties. Maar ook bij Laura Dolls in Amsterdam kan je terecht. Zij hebben jurken die zelfs uit het jaar 1900 komen, hoe bijzonder is dat! De jurken kunnen vermaakt worden naar jouw maat en wensen.

Goede locatie

Je kan iedereen over laten vliegen naar Italië maar veel duurzamer is het om het te vieren op een locatie die goed te bereiken is met het ov of de fiets. Zelf kan je natuurlijk ook kiezen voor een sustainable alternatief. Wat dacht je bijvoorbeeld van aankomen op een paard in plaats van in een oldtimer?

Heb je plannen om het bij jullie in de tuin te vieren, zorg er bij slecht weer dan wel voor dat er partytenten staan of dat je naar binnen kunt. Nederland blijft altijd een beetje tricky.

Eerlijk eten en drinken

Een sustainable wedding hebben, eindigt ook bij de keuze in eten en drinken. Door geen vlees te eten op je bruiloft, ga je heel wat CO2-uitstoot tegen. Kies daarvoor in de plaats voor een vegetarisch diner of snacks. Of laat alles maken van biologische en lokale producten. Een goede cateraar in de buurt kan je hierbij helpen. Enne… een biologische wijn smaakt zo gek nog niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️