Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Psyche 28 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Steffy Roos du Maine: zo pas je selfcare toe als een strategie voor succes in je business

Steffy Roos du Maine is al jarenlang succesvol ondernemer, maar stevende ook bijna op een burn-out af. Dit gebeurde nét niet omdat ze toevallig met spiritualiteit in aanraking kwam op Burning Man, een festival in Amerika. In eerste instantie ging Steffy vooral mee voor een vriendin, maar de spirituele activiteiten en mensen op het festival opende haar ogen en inmiddels weet ze précies hoe je zelfliefde en selfcare op de werkvloer toepast voor succes in je business.

Hoe? Met BEDROCK deelt ze hoe selfcare voor succes in haar business prioriteit werd.

Selfcare voor succes in je business

Zelfliefde en selfcare op de werkvloer zijn een kwestie van mindset. “De woorden hebben natuurlijk vibes als een massage nemen, kaarsjes aan een lekker in bad gaan. Voor mij betekent het echter dat je kies voor jezelf, dat je écht kijk naar wat wil ik? En dat je daarvoor soms dingen doet die je spannend vindt” deelt Steffy met BEDROCK. “Daarmee maak je van selfcare een strategie voor succes in jouw business.”

Grenzen aangeven

Vervolgens deelt ze: “dat betekent natuurlijk ook dat je goed je grenzen kent en deze aangeeft, dat je stopt met pleasen en eerlijk bent naar jezelf en naar anderen. Het betekent ook dat je echt gaat voor wat je wil doen. We zijn heel snel geneigd om iets niet te doen. Vanuit luiheid, onzekerheid of angst. Ga altijd bij jezelf na, maak ik een keuze vanuit liefde en vertrouwen of vanuit angst en zelfmedelijden.”

Als je denkt: ik weet niet of ik het wel kan, kijk dan naar jezelf, waarom wil ik iets wél of niet. Zelfliefde is jezelf kritisch onder de loep nemen en jezelf reminden wat jouw intrinsieke motivatie is. Dat is hoe jij de beste versie van jezelf kunt worden.

Hoe zeg je ‘nee’ en geef je grenzen aan

Want het is natuurlijk makkelijker om ‘ja’ te zeggen, zéker als iets leuk is of omdat je bang bent om kansen mis te lopen. “Dat is natuurlijk ook zo, ik deed dat ook” deelt Steffy. “Tegenwoordig weet ik dat ik een vraag niet meteen hoef te beantwoorden en zeg ik vaak, ik kom er later even op terug. Dat geeft mij tijd om te voelen en goed na te denken of ik iets écht wil. Daarmee wordt iedere keuze een weloverwogen keuze en daarmee groei je niet als persoon maar zorgt selfcare voor meer succes in jouw business.”

Als je ‘nee’ zegt stel je ook mensen teleur

“Dat hoort erbij, zeker als ondernemer ben jij zelf de baas. Ook van jouw eigen tijd. Veel ondernemers zijn begonnen omdat ze meer vrijheid wilden. Als dat jouw motivatie is, dan is het júist belangrijk om de regie over jouw eigen tijd te pakken. Anders heb je in ieder geval één ding niet: tijd. Als je geleefd wordt en overal ‘ja’ op zegt, beland je in een patroon waar je niet happy van wordt. Ga dus zorgvuldig met tijd om.”

Afspraakvrije dagen of momenten

“Zo ben ik geen fan van de miracle morning club. Ik start de dag graag rustig op, met een work-out, meditatie en kop koffie. Voor elf uur daarom geen afspraken voor mij! In het begin dacht ik: dat kan ik toch niet maken? Maar natuurlijk kan dat! Ik ben toch mijn eigen baas.”

Plan dingen in je agenda mét jezelf

Afspraken met jezelf helpen om ruimte te blokken voor zelfliefde en selfcare. Als een activiteit als sporten, een koffie doen met een vriendin of mediteren zwart op wit staat, heb je meer overzicht in het hoofd en komt er niet stiekem iets tussendoor.

Selfcare voor succes in je business in een notendop

Wij zijn overtuigd dat selfcare de sleutel is voor meer succes in jouw business. Meer lezen? Steffy deelde ook hoe ze de maan gebruikte als business coach.

De maan als Business Coach, Steffy Roos du Maine legt uit hoe dat zit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️