Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Spiritualiteit 29 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit is de top 5 meest spirituele sterrenbeelden: staat die van jou erbij?

Stel je voor: je zit midden in een sollicitatiegesprek wanneer de recruiter aan je vraagt wat jouw sterrenbeeld is. Zou een beetje raar zijn, nietwaar? Niet als je het vraagt aan mensen met het sterrenbeeld vissen. Zij zullen het namelijk de normaalste zaak van de wereld vinden. Net als vissen, zijn er nog een aantal sterrenbeelden behoorlijk spiritueel. Wij zetten de meest spiritual sterrenbeelden op een rijtje.

Spiritueel, zweverig, daydreaming, hoe je het ook wil noemen; sommige mensen lopen nu eenmaal net iets meer met hun hoofd in de wolken dan anderen. Of de interesse in spiritualiteit helemaal te danken is aan het type sterrenbeeld, is wetenschappelijk niet bewezen.

Toch zijn er behoorlijk wat overeenkomsten te vinden bij mensen met hetzelfde sterrenbeeld. Zo kunnen we onderhand wel heel duidelijk zien welke star signs iets meer bezig zijn met spiritualiteit.

De meest spirituele sterrenbeelden

Ben jij veel bezig met spiritualiteit (of ‘spirualiteit’ zoals Claudia van B&B Vol Liefde het zou noemen)? Dan kan het handig zijn om dit lijstje in je hoofd op te slaan. Misschien verklaart het wel waarom jij en je bestie zo goed met elkaar kunnen praten. Of wellicht wil je het lijstje in je hoofd houden wanneer je op zoek gaat naar de juiste partner.

5. Boogschutter

Op nummer vijf in het lijstje van meest spirituele sterrenbeelden vinden we de boogschutters. Dit sterrenbeeld is namelijk onwijs nieuwsgierig, open-minded en avontuurlijk. Het zit dan ook in zijn natuur om allerlei religies, culturen en spirituele praktijken te onderzoeken. Of je een boogschutter iedere ochtend op zijn meditatiekussen vindt, is nog maar de vraag, maar dit sterrenbeeld zal zeker veel weten van allerlei filosofische en spirituele vraagstukken.

4. Maagd

Het klinkt misschien onverwacht, maar maagden horen zeker thuis in dit lijstje. Maagden komen van nature heel systematisch en georganiseerd over. Daardoor zullen zij het idee wekken dat ze heel down-to-earth zijn. Toch worden maagden getriggerd door spirituele vraagstukken om hen heen. Zij zullen spiritueel echter op een analytische en systematische manier benaderen.

3. Schorpioen

Iedereen die een schorpioen in zijn leven heeft, zal kunnen beamen dat dit sterrenbeeld heel gepassioneerd is. Schorpioenen duiken graag de diepte in en zoeken graag ‘echt’ contact. Ze zijn onwijs gevoelig en staan in contact met hun intuïtie. Met hun interesse in diepgaande gesprekken en onderwerpen, zullen zij al snel de spirituele onderwerpen aansnijden.

2. Kreeft

Kreeften zijn van nature vaak heel spiritueel. Of dit zich nu uit in het leggen van tarotkaarten, het beoefenen van yoga of dagelijkse meditaties: zij zullen aangetrokken worden tot de meest spirituele kant van het leven. Daarbij zijn kreeften onwijs gevoelig en staan in contact met hun emoties. Wanneer jij een kreeft als vriend hebt, wil je daar erg zuinig op zijn. Kreeften hebben naast hun gevoeligheid namelijk een behoorlijke portie wijsheid in hun mars.

1. Vissen

Met stipt op nummer één: vissen. Waarschijnlijk zal iedereen het er over eens zijn dat dit sterrenbeeld de eerste plek verdient in het lijstje van meest spirituele sterrenbeelden. Vissen zijn niet alleen gevoelig (net als schorpioenen), intuïtief (zoals kreeften) en nieuwsgierig (zoals boogschutters), maar ze zijn ook een kei in dagdromen en out-of-the-box denken. Ze zullen aangetrokken worden door alles dat met mystiek en transcendentie te maken heeft. Daardoor zullen zij zich letterlijk als een vis in het water voelen in een yogaschool of op een meditatieretreat.

Wat is spiritualiteit nou eigenlijk? Een heldere uiteenzetting

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️