Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Welzijn 2 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

The Sex Issue: hoe werkt squirten eigenlijk?

Over squirten bestaan nog de nodige misverstanden. In porno wordt het vaak nogal dramatisch geportretteerd, terwijl veel vrouwen er nooit van hun leven mee te maken krijgen. Maar hoe zit dat dan precies? Is squirten louter een fabeltje, of is het echt een ding?

Een ding is zeker: het is een onderwerp waar nog steeds behoorlijk wat onzekerheid bestaat. Toekomstig wetenschappelijk onderzoek is dan ook nodig om het mysterie verder te ontrafelen. Toch zijn er al een aantal dingen waarover consensus bestaat. We sommen ze op.

Nee, het is niet raar als je ‘laat’ voor het eerst seks hebt (waarom dat taboe?)

Zo werkt squirten

Squirten is een reactie op de stimulatie van de G-spot. Wanneer die stimulatie een hoogtepunt bereikt, kan het zijn dat er vocht vrijkomt uit de urinebuis. Dat klinkt niet heel sexy, maar in tegenstelling tot wat je misschien verwacht gaat het níét om urine, maar dus om een specifiek vocht, dat weliswaar wél een aantal overeenkomsten heeft met (verdunde) urine.

Lang leve de liefde: maar wat als je (of de ander) geen zin in seks meer heeft?

Dat klinkt best logisch, maar toch is squirten zeker niet iets dat bij elke vrouw plaatsvindt. Hoe groot het percentage vrouwen precies is, is nog onduidelijk, maar recente onderzoeken hebben het over 10 tot 54 procent van alle vrouwen. De hoeveelheid vocht die daarbij vrijkomt, is afhankelijk van persoon tot persoon. Waarom de ene vrouw wel (veel) squirt en de andere niet, heeft volgens onderzoekers te maken met verschillen in grootte en ontwikkeling van de klieren die het vocht produceren.

Maar hoe voelt het dan?

Vrouwen die getuigen over hun ervaring met squirten zijn daar unaniem positief over. De ene omschrijft het als een gigantisch gevoel van ontlading, de ander beschrijft het als het verlengde van een orgasme, maar dan intenser. Je zou dus voor minder in de verleiding komen om ‘t een keer te willen ervaren, mocht je dat nog niet gedaan hebben.

Of er manieren bestaan om squirten in de hand te werken? Alles draait om het stimuleren van de G-spot: een zone in onze vagina van ongeveer 5 à 8 centimeter. Die ligt tegen onze buikzone aan (dus niet langs de kant van je rug) en bevat dus klieren waaruit squirtvocht afgescheiden kan worden.

Die zone kan gestimuleerd worden door het inbrengen van een vinger, maar ook door daarvoor speciaal ontworpen tools. Hiermee kun je vaak makkelijk en op een laagdrempelige manier experimenteren met G-spotstimulatie. Scroll bijvoorbeeld ‘ns door Nachtkastje.nl, op deze webshop vind je allerlei speeltjes. Toch is het belangrijk om te onthouden dat squirten of G-spotstimulatie nooit musts zijn. Het belangrijkste is dat je fun beleeft aan seks, en dat je doet wat goed voelt voor jou. Of squirten daar nou bij aan te pas komt of niet.

Zo bereik je intiemere seks met behulp van de kamasutra

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️