Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Psyche 23 jan 2021
Leestijd: 5 minuten

Met deze 5 (kaart)spellen creëer je meer diepgang in je relaties

‘Alles goed, en met jou?’ is vaak het antwoord, als je aan iemand vraagt hoe het gaat. Maar hoe gaat het nou écht met die persoon? Om waardevolle connecties te maken, moet je dieper graven, meer tijd nemen en andere vragen stellen. En dat is niet voor iedereen even gemakkelijk. Daarom zijn er nu vragenkaartspellen, om een nog hechtere band te creëren met je familie, je beste vrienden, je nieuwe collega’s of je liefste lief. En dat is in tijden van lockdown best wel (heel erg) belangrijk.

Zeker in grotere groepen of familiesituaties waar dynamiek een rol speelt, kunnen de gesprekken al gauw oppervlakkig worden. Deze spellen dagen je uit om verder te gaan dan de standaard conversaties, mooie verhalen te delen en de saamhorigheid te verbeteren.

  1. Vertellis

Technologie is een steeds groter onderdeel van ons leven geworden en schermtijd rijst bij velen de pan uit. In plaats van gezellig natafelen wordt er na het eten al snel weer naar onze telefoon gegrepen. Terwijl waardevolle offline tijd en aandacht voor jezelf en elkaar dé manier is om op een gezonde en bewuste manier om te gaan met deze veranderingen.

Met Vertellis kun je makkelijker verbinden met elkaar, waardoor je ruimte creëert voor betekenisvolle gesprekken met de mensen om wie je geeft. Zo is er een Relatie-editie, een Gezins-editie en een speciale Feestdagen-editie. Want wat is nu een beter moment om de familieband te versterken dan wanneer je samenkomt voor een van jullie tradities?

Ook lezen: Spelletjesfanaat? Onderzoek verklaart waarom eerlijke mensen soms valsspelen

Vaak verrassen de mensen die het dichtst bij ons staan ons het meest met de dingen die ze doen of denken. Tegelijkertijd nemen we het feit dat ze er voor ons zijn vaak als vanzelfsprekend aan. Grote kans dat er één kaart is, die jullie zal verbinden op een manier waarvan je niet wist dat het mogelijk was.

  1. Open Kaart

‘Jezelf ontdekken door de ogen van een ander’. Dat is de slogan van Open Kaart. Nu zal je niet alleen veel over jezelf leren, maar ook over je dikste maten, je ouders of andere personen met wie je dit kaartspel speelt, én de relatie tussen jullie onderling. Je speelt het spel met een puntensysteem, waardoor het een ideaal spelletje is voor een gezellige avond.

Je vraagt het mensen om je heen misschien nooit. Maar toch ziet iedereen jou op z’n eigen manier. Open Kaart daagt spelers uit om vragen over elkaar te beantwoorden. En dat brengt nieuwe dingen op tafel. Verrassende verhalen, ongekende kwaliteiten en scherpe inzichten. Soms hilarisch. Soms bloedserieus.

We kunnen elkaar veel beter lezen dan we denken. Of je elkaar nu al jaren kent of pas hebt ontmoet. En wie weet lig je ’s avonds in bed en denk je: “hé zo had ik mezelf nog niet bekeken”. Wie kent jou het best? En hoe goed ken jij jezelf? Wie de ander het best kan inschatten, wint het spel.

  1. A Beautiful Story

Van je leven een mooi verhaal maken, dat gunnen we iedereen. Met het kaartspel van A Beautiful Story krijg je de kans om zinrijke gesprekken te beginnen en mooie verhalen te delen. Het maakt niet uit hoe groot de groep is en iedereen kan meedoen. Om de beurt trek je een kaart en geef je antwoord. Lang of kort, net wat je te binnenschiet.

Ook leuk: 3 tips van een breincoach om je geheugen te verbeteren

Het spel bevat 52 vragen zoals ‘Waar ben je dankbaar voor?’, ‘Wat is het mooiste cadeau dat je ooit kreeg?’ en ‘Wat zou je willen leren?’. Dit zorgt ervoor dat er mooie verhalen op tafel komen en jullie avond onvergetelijk wordt. Daarnaast kun je de kaartenset ook gebruiken als inzichtskaarten voor jezelf.

  1. Openhartig

Een van de eerste (en inmiddels grootste) spelers in dit rijtje is Openhartig. Sind 2010 ontwikkelen zijn al spellen die de focus hebben op contact, verbinding, vriendschap, liefde, wederzijds begrip en ontwikkeling. Het doel is om mensen te inspireren om – op een speelse wijze – open te zijn naar de ander, om elkaar en zichzelf (nog) beter te leren kennen.

Het woord ‘openhartig’ zegt het al: ons hart open zetten en iets wezenlijks delen, kan je wereld vergroten. De vragen en uitdagingen in onze spellen nodigen je uit om  je hart te laten spreken en zo jouw gedachten en gevoelens te delen. Delen brengt ons dichter bij elkaar en bij onszelf.

Ook leuk: Rare dromen? Krijg inzicht in de betekenis en je onderbewustzijn met deze ‘droomdecoder’

De 16 (!) verschillende varianten bevatten elk ruim 100 verrassende vragen en opdrachten die zorgen voor verrassende antwoorden, hilarische momenten, serieuze overdenkingen, nieuwe ontdekkingen en bovenal, veel plezier met elkaar. Er zijn onder andere speciale kaartspellen voor pubers, nieuwe dates en verschillende culturen (2-talig!).

  1. We’re Not Really Strangers

Met 2,7 miljoen volgers op Instagram is We’re Not Really Strangers een grote internationale hit. Van Hailey Bieber tot Dr. Phil, iedereen is fan. Het vragenkaartspel is net als bovengenoemde spellen gemaakt om zinvolle verbindingen te versterken, bestaande relaties te verdiepen en nieuwe te creëren. Door middel van 3 verschillende levels ga je stap voor stap iets verder de diepgang in.

Zo begin je in Level 1 met perceptievragen, zoals ‘Wat was jouw eerst indruk van mij?’ en ‘Wat denk je dat ik voor werk doe?’. Vervolgens krijg je in level 2 de zogenaamde connectievragen, zoals ‘Wat karakteriseert jou?’ en ‘Waarover heb je voor het laatst tegen je moeder gelogen?’. En als laatste volgen reflectievragen, denk aan ‘Wat zou je van mij willen leren?’ en ‘Aan wie doe ik jou herinneren?’.

Lees ook: Zo zorg je voor verbintenis nu je minder mensen ziet

Mocht het antwoord niet bevredigend genoeg zijn, gooi je de ‘Dig Deeper’ kaart op tafel. En als laatste speel je de ‘Final Card’, waarbij je een briefje naar elkaar moet schrijven en pas mag lezen als je niet meer bij elkaar bent. Helemaal uitgespeeld? Dan kun je het spel nog uitbreiden met een Relatie-pack, een Dating-pack of een Red Table Talk-pack, om te spelen met je ‘Inner Circle’. 

Nu we fysiek afstand moeten nemen van elkaar, is het belangrijk dat onze emotionele connecties daar niet onder lijden. Deze spellen kunnen helpen om de relatie met onszelf en elkaar te versterken in deze gekke tijd.

Ideaal voor de lockdown!

Meer Bedrock?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️