Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Welzijn 12 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Snurkt je partner? 6 manieren om tóch te kunnen slapen

Een goede nachtrust is extreem belangrijk voor de gezondheid van je lichaam en geest. Maar wat doe je als je snurkende partner je wakker houdt met gesnurk? Deze 6 partnervriendelijke tips kunnen helpen.

We schreven er al eerder over: een snurkende partner is slecht voor je gezondheid. Het is namelijk zo dat het geluid van gesnurk leidt tot het stijgen van je bloeddruk in je slaap, wat een belangrijke risicofactor is voor beroertes, hart- en vaatziekten, nieraandoeningen en dementie.

Je hebt er dus alle baat bij om niet gestoord te worden tijdens je slaap. Maar hoe doe je dat, als je partner snurkt?

Must read: Problemen met slapen? Alles wat je wilt weten over een goede nachtrust

6 x tips om te kunnen slapen als je partner snurkt

Eén ding is zeker: voor elk probleem is er een oplossing. Hoe uitzichtloos een snurkende partner ook mag lijken, verandering is altijd mogelijk!

1. Moedig je partner aan tot een check-up

Vaak is de verklaring voor snurken medisch van aard. Een simpel bezoekje aan de dokter kan vaak verhelderend zijn. Zo kan er bijvoorbeeld sprake zijn van slaapapneu. Met de juiste medische hulp kan dit aangepakt worden.

2. Overweeg een magnesium supplement

Een tekort aan magnesium kan leiden tot angst, irritaties en slapeloosheid: zaken die er zeker niet beter worden door een snurkende partner.

Herken je deze klachten bij jezelf? Overweeg dan om magnesiumsupplementen te nemen. Deze magnesium-tabletten zijn een goede optie.

3. Laat je partner van pose veranderen

Je partner doen stoppen met snurken begint vaak bij het aannemen van een andere pose. Ben je wakker geworden door het gesnurk van je partner, draai hem dan zachtjes in een andere pose. Vaak verstoort dit niet eens de slaap van je partner.

4. Probeer de truc met de tennisbal

Toegegeven: deze tip is een beetje vreemd, maar is op z’n minst het proberen waard. Probeer eens om een tennisbal aan de rugzijde van je partners pyjama te naaien.

Ook interessant: Slechte slaper? Dit is hoe positief zijn je kan helpen om beter te slapen

Dit zal er voor zorgen dat je partner minder geneigd is om op zijn rug te slapen (de pose waarin de meeste mensen snurken).

5. Gebruik oordopjes

Tegenwoordig bestaan er ontzettend goede oordopjes die behoorlijk wat geluid kunnen tegenhouden. Wist je dat je oordopjes zelfs op maat kunt laten maken? Als niets van bovenstaande tips helpt, dan kan dit een goede oplossing zijn.

6. Overweeg om apart te slapen

Als niets blijkt te helpen, dan zou je kunnen overwegen om in aparte kamers te slapen. Communiceer dit op een eerlijke en respectvolle manier naar je partner toe, zonder dat je de verwijten naar zijn of haar hoofd slingert.

Uiteindelijk is het in het belang van jouw gezondheid, en daar heeft je partner op termijn alleen maar voordeel aan.

Meer over slapen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️