Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 11 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Hoe je vandaag zélf Singles Day kan vieren

Happy Singles Day! Elk jaar op 11 november wordt er wereldwijd weer Singles Day gevierd. Gelukkig maar! In een maatschappij die vooral is ingericht op stelletjes (want alleen dán zou je pas echt gelukkig zijn), mogen we best wat vaker stilstaan bij hoe heerlijk het vrijgezellen leven is. We delen een aantal fijne tips om your day te vieren.

Al eerder schreven we waarom single zijn helemaal niets is om je voor te schamen. Er heerst immers nog altijd een taboe op single zijn. In Het Parool werd al eerder gesproken van zogeheten singleschaamte. “Je doet er pas toe, als je een goede relatie hebt. Je mag niet mislukken in de liefde.”

Het taboe op vrijgezel zijn

Waar komt die singleschaamte eigenlijk vandaag? Zijn wij als mens ‘mislukt’ als we geen relatie kunnen, of zelfs wíllen vinden? Mensen kunnen nou eenmaal ook happy single zijn.

Sterker nog: wetenschappelijk onderzoek gedaan door Paul Dolan, een professor in gedragswetenschappen aan de London School of Economics, wijst uit ongetrouwde vrouwen zonder kinderen juist het gelukkigst zijn.

Geen vergaande verantwoordelijkheden, gaan en staan waar je wilt, wanneer je maar wilt en met wie je maar wil, oftewel vrijheid, is immers een groot goed. Ben je eenmaal gebonden, hou je toch altijd (al dan niet onbewust) rekening met een ander.

Enfin, Singles Day dus. Een perfecte dag om te vieren dat je gelukkig bent met jezelf en daar helemaal niemand voor nodig hebt. Hoe vier je dat nu het beste?

Tips voor het vieren van Singles Day

We delen inspiratie om vandaag een heerlijke dag te beleven met niemand minder dan jezelf, want wie zegt dat je moet wachten op een ander om je een geweldig leven te bezorgen? Daar ben je helemaal zelf bij en heb je zelf grotendeels in de hand.

Dus, maak je favoriete ontbijt, doe je mooiste outfit aan (of juist niet) en vul je dag met één van deze tips:

Neem jezelf mee op date

Je hebt dan wel geen relatie, maar dat betekent niet dat je geen leuke dates kan hebben. Of dat nu is met een scharrel óf met jezelf. Dit is jouw dag dus neem jezelf eens heerlijk mee op date. Naar je favoriete restaurant, een mooie arthouse film in de bioscoop of naar de geitenboerderij in de buurt.

Soloseks

Seks met z’n tweeën is geweldig, maar wie is er beter in jou tot een orgasme brengen dan jij zelf? Precies, niemand. Trek je favoriete seksspeeltje uit de la of laat ‘m achterwegen, dat kan natuurlijk ook, en geniet van een avondje met jezelf. Wist je trouwens dat soloseks stress kan tegengaan?

Treatment

Vandaag is een goede dag om jezelf eens goed in de watten te leggen, want eerlijk is eerlijk: door alle drukte, afspraken en sociale events, komt zo’n self-care dag waarin je jezelf stiekem een beetje verwent, er vaak niet van.

Maar vandaag wel. Plan een afspraak in waar je al een tijdje naar uitkijkt. Die ene fijne facial, je nagels laten doen, een massage, Ayurvedische behandeling of misschien een spirituele reading of healing. Today is your day!

En vergeet niet dat je perfect bent zoals je bent en daar niemand voor nodig hebt.

Houd je van romantiek, maar ben je single? Dan is dit het proberen waard

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️