Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 28 nov 2023
Leestijd: 7 minuten

Selfcare cadeaus voor een tevreden innerlijke mens

De ‘r’ zit weer in de maand en de komende tijd draait het dan ook om samenzijn en cadeaus. Toch worden we steeds kritischer en bewuster als het gaat om consumeren. Veel mensen vinden het vreselijk om in december verplicht cadeaus voor elkaar te kopen en zélfs om niet-nuttige cadeaus te krijgen. Dat snappen wij, want spullen hebben we al genoeg. Daarom delen wij de mooiste selfcare cadeaus waar je oprecht gelukkiger van wordt.

Dit keer geen verspilling, maar mooie ideeën waar je een ander mee in de watten legt. Dingen die een nuttig zijn of je ontprikkelen. Deze cadeaus belanden in ieder geval niet achter in de kast, hebben een goed verhaal en hebben geen gigantische impact op de wereld.

Selfcare cadeaus

Selfcare cadeaus heb je in verschillende vormen. Het kan een boek zijn waardoor je zelfvertrouwen een boost krijgt, een ervaring of een mooi product voor je dagelijkse routine. Een fijne zeep die lekker ruikt zorgt bij mij toch iedere handenwasbeurt weer voor een geluksmomentje.

Boek: Vertrouw op je timing

Neem de regie over je liefdesleven aan de hand van je geboortehoroscoop. In Vertrouw op je timing leert Vogue-astrologe Alice Bell je hoe je je geboortehoroscoop kunt gebruiken om door je liefdesleven te navigeren: wat is jouw liefdestaal, wat vind jij aantrekkelijk in een partner en wat heb jij nodig in een relatie? Leuk om te geven als je weet dat iemand hunkert naar liefde.
selfcare cadeau
€24,49 via Bol.com

Care: verwencadeau van Marie-Stella-Maris

Op zoek naar een mooi cadeau, waarmee je tegelijkertijd een positieve impact maakt? Met Marie-Stella- Maris geef je niet alleen een heerlijk duurzaam verwenproduct cadeau; met jouw aankoop ondersteun je ook een goed doel. Het merk doneert namelijk structureel een deel van de omzet aan de realisatie van duurzame waterprojecten.
marie-stella-maris
Je koopt de verschillende giftsets hier
Ook dit jaar is er een exclusieve Giftset Collection met een nieuwe limited edition geur: No.08 Nuit des Figues. Er zijn sets in verschillende prijscategorieën, van hand care tot home essentials.

Kussenhoes: 10DAYS X LOIS SCHINDELER

Niks zo fijn als op de bank kruipen met een kussen. Als het kussen dan ook nog eens zeer stijlvol oogt, kom je nooit meer van de bank af. Lois Schindeler heeft smaak én heeft een limited edition homewear collectie voor 10DAYS ontworpen. De inspiratie voor de collectie is de simpele geneugten des levens en dit kussen hoort daar zeker bij!

10 days kussen
Kussen €49,90 via 10DAYS

Film: Smoke Sauna Sisterhood

Neem iemand mee naar de film óf organiseer thuis een filmavond. In de film Smoke Sauna Sisterhood aanschouwen we de magie die ontstaat wanneer vrouwen samenkomen en elkaar steunen, inspireren en aanmoedigen. Herkenbare, universele verhalen over thema’s zoals liefde en seksualiteit, leven en dood worden in alle openheid en kwetsbaarheid besproken.

Vrouwenlichamen worden ongefilterd, zonder preutsheid, met al hun schoonheid en echtheid geportretteerd. Individuele en collectieve pijn worden gedragen en geheeld door de onmiskenbare kracht van sisterhood. Door samen een film te kijken en deze na te bespreken, creëer je verbinding en kun je nog uren napraten.

Welzijn: sportoutfit van STRONGER

Je vrij kunnen bewegen is een van de belangrijkste voorwaarden om je goed te voelen. De activewear van STRONGER is niet alleen comfortabel, maar ook heel stijlvol. Zó stijlvol dat je de trui zelfs met een rok naar een kerstdiner kan dragen of de leggen met een blazer tijdens oud & nieuw. Ambassadeur Lovisa Barkman deelt een aantal hele feestelijke looks.

stronger
Bekijk de hele collectie van STRONGER hier.

Persoonlijke groei: Human design rapport

Hoe origineel is dit cadeau? Human Design geeft jou inzicht in wie jij van nature bent, wat jouw kwaliteiten en valkuilen zijn. Maar ook wat jouw strategie is om meer flow te ervaren en jouw missie te vinden. Het is een handige houvast als je overspoeld wordt door mogelijkheden. Je keert namelijk terug naar jouw kern en dat is waar het allemaal om draait.

Wil jij een persoonlijk Human Design rapport? Met de code Bedrock10% krijg je 10 procent korting op het Human Design Rapport & Werkboek.

Care: De U Beauty Precision Glow Facial

Een facial is pure verwennerij en voor ons geen dagelijkse kost. Een écht cadeautje dus. Zeker als je een facial boekt op een unieke locatie (Conservatorium Hotel in Amsterdam) met sublieme producten van U Beauty. De Precision Glow Facial een aangename gezichtsbehandeling die de huid opnieuw behandelt, voller maakt, diep hydrateert en voedt. De huid wordt frisser, strakker, gelift en levendiger.

Tijdens de Precision Glow Facial wordt gebruik gemaakt van U Beauty’s baanbrekende SIREN Capsule Technology die met behulp van unieke doelgerichte ingrediënten in recordtijd transformerende resultaten weet te bereiken. Uniek aan deze behandeling?

Dat is de Chinese Meridiaan massage waardoor er hydratatie plaatsvindt op meerdere niveaus met een met een 3D vocht- en antioxidantenschild, alles om de barrièrefunctie van de huid te optimaliseren. De collageen- en elastineproductie wordt geoptimaliseerd, fijne lijntjes worden verzacht en opgevuld en de doorbloeding wordt verbeterd. Zo glow je het jaar uit! De behandeling is hier te boeken en kost €189 voor 60 minuten.

Care: Gua Sha steen

De Gua Sha steen is een manier om je gezichtsroutine naar een hoger niveau te tillen. Naast de ontspannende en mindful effecten, stimuleert het de doorbloeding, verbetert het de elasticiteit en is het effectief als lymfedrainage. Hierdoor straal je!
gua sha
Via BOL.com

Werkboek: Wat ik eerder had willen weten over stress en onzekerheid

Soms worden stress en onzekerheid weggewuifd als een massaal ongemak omdat we te kleinzerig en verwend zijn geworden. Je kan het ook anders bekijken: in deze tijd krijgen we zoveel prikkels én druk van buitenaf, dat je automatisch onzeker wordt en stress ervaart. Dit werkboek van Marian Mudder helpt je met oefeningen ontspannen te leven met meer zelfvertrouwen en liefde.
Stress onzekerheid
€21,99 via BOL.com

Care: BYNACHT® voor een perfecte huid

Nachtrust is enorm belangrijk en voor Jessica Hoyer was slaap lange tijd echte luxe. Als ondernemer en moeder leek het eerder een onbereikbare droom. Ze kwam niet meer tot rust en zag eruit hoe ze zich voelde: moe zonder glow. Omdat ze dit vervelend vond, ging ze in gesprek met met dermatologen, neurologen en Dr.Rebecca Robbins, een gerenommeerd slaapexpert uit New York. Hoyer leerde zo dat de perfecte huid onlosmakelijk is verbonden met een goede nachtrust, en dat het een het ander conditioneert. En zo was er vanuit slapeloze nachten een droom geboren: BYNACHT®.
by nacht
BYNACHT Perfect Nacht Sleeping Balm 15ml, € 79 via Skins Cosmetics
De collectie bestaat uit verschillende zeer effectieve, innovatieve skincare producten en slaapbevorderende oliën en balsems. Want, hoe beter je slaapt, hoe beter je eruitziet. De PERFECT NACHT Sleeping Balm is onze favoriet en stimuleert de hoge slaapkwaliteit die je lichaam nodig heeft om ‘s nachts het huidvernieuwingsprogramma te activeren. De aromatherapeutische balsem breng je aan op onder andere de pulspunten, zoals je polsen, en op de borst. Het combineert 100 procent pure essentiële oliën die allemaal een goede nachtrust ondersteunen, zoals ylang-ylang, citroenmelisse en lavendelolie. Slaap zacht!

Welzijn: plaid van Yumeko

Even wegkruipen in je eigen wereld: dat is ultiem ontprikkelen. Wat je dan niet wil is: het koud hebben. Laat daar de plaids van Yumeko hartstikke verwarmend zijn. En mooi, dat ook nog eens.
plaid yumeko
Plaid vanaf €169,95 via Yumeko

Welzijn: een mindful cursus, les of sessie

Wat ons betreft het allerleukste om te krijgen (of geven) is: een ervaring. In de categorie selfcare kunnen wij er dan een hele hoop bedenken. Wat dacht je van een yogales? Of een online cursus mediteren? Voor de ultieme ontspanning zou je iemand deep relax sessies kunnen geven, een vorm van yoga nidra bij House of Deep Relax.

Potten bakken en schilderen zijn ook mindful bezigheden. Net als mantra’s zingen of een sessie met klankschalen. En wat dacht je van iemand een zangles cadeau doen?

Je zou ook een cacaoceremonie of psychedelisch retreat cadeau kunnen doen. Dit moet wel bij iemand passen.

Uiteindelijk is er zoveel om te geven! Waarom zou je cadeaus weren? Want het geven (en krijgen) van cadeaus zorgt vaak voor warme gevoelens.

Waarom het zo leuk is om cadeautjes te geven (aldus experts)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️