Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 28 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Rianna (29): ’Ik geef helemaal niks om het milieu’

Tegenwoordig zijn er veel mensen bezig met het verbeteren van het milieu en klimaat. Helaas denkt niet iedereen hier zo over. Rianna geeft bijvoorbeeld helemaal niets om het milieu. “Het scheiden van afval? Mij niet gezien. Ik weet zeker dat het uiteindelijk toch op dezelfde hoop terecht komt”, vertelt ze aan BEDROCK.

“Twee jaar geleden kreeg ik voor het eerst commentaar van vrienden. Toen ik vertelde dat ik elke dag vlees at en soms wel meerdere keren per dag, vonden ze dat ik veel te veel vlees at. Zij, vegetariërs, vertelden dat vlees eten erg slecht is voor het milieu. Ik keek ze aan en nam nog een hap van mijn hamburger. Wat belachelijk. Ik sprak hun toch ook niet aan op hun eetgedrag?

Met een prikker de natuur in

Het laatste jaar maken steeds meer mensen in mijn omgeving zich druk om het milieu. Een aantal van mijn vrienden doen er echt alles aan om het milieu te verbeteren. Een vriendin gaat zelfs ieder weekend met een prikker de natuur in om daar plastic en blikjes op te ruimen. Ik verklaar haar dan voor gek. Waarom zou je dat voor de lol doen? Misschien begrijp ik het gewoon niet. Ik geef namelijk helemaal niks om het milieu.

Scheiden van afval

Ik vind het hysterisch hoe mensen doen over het scheiden van afval. Het scheiden van afval? Mij niet gezien. Ik weet zeker dat het uiteindelijk toch op dezelfde hoop terecht komt. Waarom moet ik dan al die moeite doen? Als ik geen prullenbak in de buurt zie, dan gooi ik snoeppapiertjes of ander afval gewoon op straat. Wel doe ik dit als niemand het ziet. Ik heb namelijk geen zin in irritante opmerkingen.

Ruzie met vriendin

Laatst had ik ruzie met een vriendin. Ik had een Twix opengemaakt en ik liet een stukje plastic van de verpakking met de wind meewaaien. Ze werd ontzettend boos, want dit was ontzettend slecht voor het milieu. Ze wilde dat ik er achteraan ging rennen om het op te pakken. Toen ik zei dat ik dat niet zou doen en dat het mij weinig interesseerde, zei ze direct dat ze teleurgesteld in me was en naar huis ging. Sindsdien stuurt ze me elke dag filmpjes over hoe slecht de wereld er voor staat.

Niet veranderen

Hoeveel filmpjes ik ook doorgestuurd krijg, ik blijf erbij. Wat kan ik in mijn eentje nu aan het milieu doen? Helemaal niets. Ik merk dat ik me alleen maar irriteer als mensen constant bezig zijn met het milieu. Ik ga mijn gedrag dan ook zeker niet veranderen.”

Duurzaam dilemma: bloemen zijn sfeerverhogend maar slecht voor het milieu 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️