Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Betere wereld 20 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Second hand september: hier shop de de mooiste pre-loved kleding online

Deze maand is het second hand september, wéér een themamaand, maar wel een hele leuke. Second hand september is namelijk in het leven geroepen om de circulaire economie te stimuleren en dat vinden wij fijn! Hier koop je de mooiste pre-loved (designer) kleding.

Tweedehands (ver)kopen wordt ons steeds gemakkelijker gemaakt. Tweedehands mode platforms poppen als paddenstoelen uit de grond en zo is er voor iedereen wat wils. Circulair leven was nog nóóit zo makkelijk.

Pre-loved kleding online shoppen

Waarom zou je vasthouden aan iets wat je waarschijnlijk nooit meer zult dragen? Een opgeruimde kledingkast is de eerste stap om nieuwe kledingkeuzes zo goed mogelijk te laten werken.

Kijk kritisch naar de items die je bezit, maak een lijstje (of zelfs moodboard) met welke items je mist en vind ze tweedehands en dus stukken goedkoper.

Tweedehands winkelen is heel anders dan nieuw winkelen – meestal heb je van een item maar één kleur en één maat beschikbaar. Goed kunnen filteren en weten wat jouw stijl is, is dus heel belangrijk.’

Stel je houd van een Franse stijl, dan wil je een kraakwitte blouse, een marinière, een taille-pantalon en camel trenchcoat scoren. Dit wetende kun je gericht zoeken op categorie, maat, merk en kleur.

The Next Closet

Als Nederlandse pioneer in de tweedehands designerkleding maakt The Next Closet het mogelijk om vrouwen er stijlvol uit te laten zien op een duurzame manier. Duurzame impact maken -daar draait The Next Closet om en om dit mogelijk te maken, verkopen ze ook geen fast fashion. Hierdoor weet je zeker dat je investeert in een kwalitatief item.

Vestiaire Collective

Vestiaire Collective is een grote speler met een gigantisch aanbod pre-loved kleding van maar liefst drieëntwintig miljoen shoppers. Van crop tops tot tassen, je vindt het in deze luxe online boetiek. De authenticiteit van de artikelen wordt gegarandeerd en het is dan ook een van onze lievingsplekken om een tweedehand tas of paar schoenen te scoren. Het nadeel? Het is moeilijk kiezen met het grote aanbod!

Rebelle

Deze Duitste aanbieder van tweedehands designer kleding is een stuk kleiner dan Vestiaire Collective en ook iets overzichtelijker.

De Ruilhoek

Een relatief kleine, maar wel fijne online winkel is die van De Ruilhoek. Deze Amsterdamse tweedehands zaak is er een waar influencers graag hun kleding brengen. Deze vind je in de winkel, maar het team van De Ruilhoek cureert ook een exclusieve online collectie. Ook de BEDROCK redactie brengt weleens wat naar deze winkel.

Sellpy

Geen zin om veel moeite te moeten doen? Sellpy neemt het gehele verkoopproces uit handen – van het sorteren en fotograferen van de items tot de bezorging ervan bij de koper. Het platform stimuleert wel het belang om niet eindeloos items te shoppen en eenmalig te dragen, maar items ook veel te dragen voordat je ze (mogelijk) op een later moment doorverkoopt.

Vinted

Op Vinted vind je echt álles. Het aanbod is gigantisch en de kans dat je een miskoop doet is relatief gezien iets groter dan bij de andere tweedehands shops. Dit komt omdat de pre-loved kleding rechtstreeks van de eigenaar naar de nieuwe eigenaar worden gestuurd.

Er is geen controle. Het voordeel? Je kunt de mooiste merken voor kleine prijzen scoren. Het nadeel? Soms valt een item tegen. Dan ziet het er toch verwassen uit. Of er zit een gaatje in. Vertrouw op je intuïtie en schaf nooit zomer voor heel veel geld een duur designer item aan en check de reviews van vorige kopers.

Farfetch

Zoek je tweedehands designer items? Of wil je afstand doen van je designer tas? Van Chanel tot Prada en Dior – Farfetch is de website voor de mooiste pre-owned designer items.

Ben jij al te porren voor pretty pre-loved kleding of vind je het nog lastig om online te shoppen?

Interview: je interieur verduurzamen volgens Anne-Claire van Clairz-Interior Design

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️