Leonie Collombon
Leonie Collombon Psyche 21 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Klaar met drankjes doen? 9x unieke ideeën voor een eerste date

Iemand mee op date vragen kan behoorlijk spannend zijn -of dat nou via een app of in real life is. Maar vervolgens komt pas echt het lastige deel: want wat gaan jullie doen op die date? Voor iedereen die klaar is met drankjes doen, zetten we 9 unieke ideeën op een rij.

Niets mis met afspreken in de kroeg en een wijntje drinken, maar wie regelmatig op date gaat is er waarschijnlijk wel een beetje klaar mee. Deze ideeën voor een eerste date zijn unieker, gezelliger en zorgen ervoor dat je elkaar écht leert kennen.

9x speciale ideeën voor een eerste date

  1. Beiden natuurliefhebbers? Stop iets lekkers in je rugzak, zoek een mooi natuurgebied uit en stippel een spectaculaire hike uit. Perfect voor een eerste date met iemand die je al kent -misschien minder verstandig als je via een datingapp afspreekt.
  2. Ken je jouw date via een app? Dan voelt het waarschijnlijk niet fijn om meteen bij iemand thuis af te spreken en samen te koken, maar een kookworkshop is dan des te leuker. Afspreken op neutraal gebied, een nieuw recept leren maken en tegelijkertijd elkaar leren kennen: succesvoller kan haast niet.
  3. Zin in een creatieve date? Boek een klei- of schilderworkshop en maak persoonlijke kunstwerkjes. Als je keramiek hebt beschilderd, kun je het eindwerk vaak pas een paar weken later ophalen -een perfect moment voor een nieuwe afspraak, als de eerste date goed beviel.
  4. Uiteten is vrij standaard, maar weinig mensen gaan uit ontbijten of brunchen voor hun eerste date. Doordat je elkaar op een ander dagdeel ziet, komen er zonder twijfel andere gesprekken uit voort. En mocht het goed klikken, kun je de rest van de dag nog altijd samen doorbrengen.
  5. Boekenliefhebbers? Ontmoet elkaar in de boekenwinkel, kies een boek voor elkaar uit en zoek vervolgens een fijne plek (je favoriete café, op een kleedje in het park of bij één van jullie thuis) op om het boek te lezen. Wel zo slim om regelmatig een kletspauze in te lassen om elkaar te leren kennen.
  6. Veel spontaner dan de trein naar een willekeurige stad pakken wordt het niet. Eenmaal uitgestapt kunnen jullie alles doen waar jullie zin in hebben: rondstruinen door het oude stadscentrum, uitgebreid lunchen, een museum bezoeken…
  7. Hoe kom je erachter of iemand een beetje tegen zijn of haar verlies kan? Met een bordspel! Zoek je favoriete spellencafé op en daag elkaar uit tot een spellenmarathon. En vooruit, dat ‘drankje doen’ mag er dan heus bij.
  8. Liever sport kijken dan zelf sporten? Bezoek een voetbal-, ijshockey- of volleybal- wedstrijd. Snacks erbij, tussendoor praten over jullie levens en voor je het weet zijn er een paar uur voorbij.
  9. Elkaar op een unieke manier leren kennen? Bezoek een rommelmarkt of kringloopwinkel en ga beiden op zoek naar een item dat iets over jouw leven vertelt. Grote kans dat je zo op een origineler verhaal komt dan wanneer je simpelweg zou kletsen in de kroeg.

Slow dating is dé manier om een waardevolle relatie op te bouwen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️