Maartje Vis
Maartje Vis Welzijn 20 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoogsensitief? Met deze tips kom je ontspannen de herfst door

Nu de laatste zomerdagen er aan komen, gaan straks de blaadjes weer van de bomen vallen tijdens de herfst. Met deze tips kom je als hoogsensitief persoon ontspannen de herfst door.

Voor veel mensen is de zomer hun lievelingsseizoen. Veel buiten zijn, feestjes, het strand en op vakantie gaan is iets waar veel mensen van genieten.

Als je hoogsensitief bent, zijn dit juist ook dingen waar je sneller overprikkeld van kan raken.

Nu staat de herfst op ons te wachten. Denk aan de verschillende kleuren blaadjes, de natuur die verandert en de oversized sweaters die we weer de kast uit mogen trekken.

Veel mensen kijken misschien op tegen de herfst. Sommige zien het als een somber seizoen waarin de temperaturen weer dalen. Voor mensen die hoogsensitief zijn, kan dit seizoen juist ook heel fijn zijn.

Ontspannen de herfst doorkomen

De volgende tips helpen je om ontspanning te halen uit al het positieve wat de herfst ons te bieden heeft.

Geniet van de natuur

Als hoogsensitief persoon kan je kleuren feller en intenser waarnemen. Maak een mooie boswandeling en geniet van de verschillende gele, oranje en rode blaadjes die van de bomen naar beneden vallen. Neem de kleuren op je en ruik de verse geur van het bos.

Omarm de temperaturen die dalen

Doordat je kleuren feller waarneemt, heb je in de zomer de zon misschien als te fel ervaren. Nu de zon minder vaak gaat schijnen, kan dit voor jou juist ook prettig zijn.

Kruip lekker onder een kleedje

Nu het weer kouder buiten wordt, heb je een goede reden om weer je cocon in te kruipen. Kruip lekker onder een kleedje met je favoriete drankje en omarm de rust.

Proef de verschillende herfstsmaken

Koken of bakken kan een ontspannende activiteit zijn waarmee je jezelf kan verrassen met een lekker herfstgerecht.

Kaneel is lekker in oven- en stoofgerechten, maar kan je baksels ook een herfstig tintje geven. Daarnaast horen koek- en speculaaskruiden ook echt bij de herfst.

De klassieke herfstgroente, is pompoen. Wie liever wat meer uit de comfortzone stapt, kan ook aan de slag gaan met kastanjes. Raap ze niet zo maar van de grond, check dan eerst van tevoren de wildplukwijzer.

Naast deze tips, kun je jezelf ook verschillende self-care rituelen aanleren. Laat de herfst maar op ons afkomen.

Verduurzaam je herfst met deze tips (zonder het koud te krijgen)

 

 

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️