Annemarie Hartsuiker
Annemarie Hartsuiker Duurzaamheid 5 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Interview: je interieur verduurzamen volgens Anne-Claire van Clairz-Interior Design

Anne-Claire Winkelhagen heeft in 2014 Clairz Interior Design opgericht, een full concept interior design bureau voor de particuliere en zakelijke markt. Wanneer er wordt ingezoomd op de designs van Clairz, is er een rode draad te ontdekken: natuurlijke kleuren en materialen. Er wordt gezocht naar een contrast of iets spannends zonder daarbij de algehele balans uit het oog te verliezen. “Ik hou ervan dat je in de ontwerpen van Clairz één lijn ziet, maar dat het toch elke keer anders is”, deelt Anne-Claire met BEDROCK. Haar stijl sluit dan ook naadloos aan bij een duurzaam interieur.

Duurzaamheid heeft voor Anne-Claire dan ook te maken met tijdloosheid en het hergebruiken van spullen.

Wat betekent duurzaam design voor jou?

“Duurzaam design betekent voor mij dat ik in de bouw kijk welke originele elementen behouden kunnen blijven. En natuurlijk ook het werken met pure materialen zoals hout, staal en natuursteen. Liever geen composiet of plastic, bijvoorbeeld.”

Hoe pas je dit toe in jouw interieurstijl?

“Ik gebruik waar mogelijk pure materialen. Houten kozijnen, linnen gordijnen, natuurstenen aanrechtbladen. En ik maak graag combinaties van nieuwe en vintage meubelstukken.”

Vertel eens over de samenwerking met Table Du Sud?

“Dit was een geweldige ervaring en samenwerking. Ik houd sowieso van jonge Nederlandse ondernemers die zich ook bezighouden met een duurzaam interieur. De samenwerking is op een natuurlijke manier gegroeid en was heel plezierig, we vulden elkaar goed aan.

De ondernemers achter Table Du Sud vroegen ons om iets te ontwerpen en ik heb aangegeven dat ik dan graag meteen een hele serie wilde ontwerpen, dus met de tafel én salontafel. Eindelijk heb ik mijn eigen droomtafel mogen realiseren en dat met zo’n mooi bedrijf. Dat voelt als een droom. Zij werken ook duurzaam, dus dat sluit mooi aan bij ons.”

duurzaam interieur tafel
Table du Sud x Clairz Interior Design

Dat alles in Nederland geproduceerd wordt, is voor mij belangrijk. De producten worden in Heeze vervaardigd en gaan dan in een keer met een busje direct naar de klant. Geen onnodige logistiek.”

Heb je tips voor de BEDROCK lezers voor een zo duurzaam mogelijk interieur?

“Probeer te kiezen voor duurzame materialen. Denk twee keer extra na voordat je overgaat tot een aankoop. Is dit iets dat je hart vervult voor langere tijd. Of is het een impuls aankoop. Soms kun je beter sparen voor echt mooie, kwalitatieve stukken die nog een volgende generatie meegaan.”

Je vertelde over de opkomst van tweedehands meubels, waar scoor je echte parels

“Dit is vaak een enorme zoektocht. En zeker wel een zoektocht die geduld vergt… Kijk en denk goed na over wat je zoekt, er zijn zoveel factoren die meespelen. Denk aan het model, de materialen, het design en de uitvoering. Struin lekker op Marktplaats of Whoppah, rommelmarkten of breng een bezoekje aan de kringloop.

Online kun je ook goed vintage hotspots volgen. Of zelfs een gerichte zoekopdracht uitzetten zodat je niks mist. Online vintage adressen die ik graag in de gaten houd zijn: Best wel hip, Whoppah, sit in vintage, cu-ra-ted. De mooiste tweedehands designerkleding koop je via Salon Heleen hulsman, een begrip in Amsterdam!

En soms is het gewoon een kwestie van geluk als je ergens tegenaan loopt, dat zijn de mooiste vondsten!”

Heb jij een duurzaam interieur of valt er nog winst te behalen?

Dit zijn ze: dé interieurtrends voor het voorjaar en zomer 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️