Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Welzijn 30 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn ze: dé interieurtrends voor het voorjaar en zomer 2023

De zon laat zich weer zien en de dagen worden langer en warmer. Dit is vaak het moment om je interieur weer eens om te gooien. Een grote schoonmaak, spullen die je niet meer gebruikt, mooi vindt of wilt hebben kunnen naar de kringloop en je interieur is misschien weer eens aan een nieuwe indeling toe. Bekijk daarom de nieuwe interieurtrends voor 2023 waarbij duurzaamheid en kwaliteit een grote rol spelen.

Laat je inspireren door de woontrends van dit jaar en pas ze toe in je eigen interieur voor een frisse nieuwe voorjaarslook in huis.

Dit zijn de interieurtrends voor voorjaar en zomer 2023

Sommige interieurtrends zijn er al even en gaan we nog volop zien de komende tijd. Andere trends voor 2023 zijn nieuw en het bekijken en proberen waard. We zetten alle interieurtrends voor je op een rij.

Duurzaamheid in je interieur

In het leven wordt duurzaamheid steeds belangrijker, zo ook in je interieur. Het is dan ook een van de interieurtrends van 2023. Dat uit zich in kwalitatief goede meubels en accessoires, maar denk ook aan vintage spullen. De zoektocht naar zo’n item past helemaal in de ervaring van een duurzaam interieur. Heb je de parel waarnaar je op zoek was gevonden? Dan heb je hier eeuwig plezier aan.

Vintage items vertellen een verhaal en brengen meteen sfeer in je huis. Ook oude meubels upcyclen hoort bij duurzaamheid. Ben je uitgekeken op een kast of tafel? Geef ‘m dan eens een andere kleur of kijk of je er iets anders mee kan doen. Zo’n meubelstuk kan dan weer een heel nieuw leven krijgen. Mooie vintage vondsten vind je op online marktplaatsen, op rommelmarkten en in tweedehands- of antiekwinkels.

Haal de natuur in huis

De afgelopen jaren hebben we vooral binnen doorgebracht en daarom staat de natuur in 2023 centraal. Buiten halen we naar binnen met deze woontrend. Dat kan door mooie kamerplanten binnen te zetten, maar denk ook aan aardse natuurtinten op de muur zoals beige, mosgroen en terracotta. Meubels van hout en natuursteen gemengd met accessoires van wol en linnen passen ook helemaal bij de natuurlijke interieurtrends voor het voorjaar en zomer.

Organische vormen

Deze interieurtrend zien we eigenlijk al even, maar zal zich in 2023 nog meer laten zien. Bij organische vormen mag je denken aan ronde, natuurlijke vormen in accessoires zoals vazen, muurhangers en lampen.

Ook banken met ronde hoeken en ronde vloerkleden passen helemaal bij de organische woontrend. Vaak gaan deze items samen met natuurlijke, zachte materialen in natuurlijke kleuren. De trend straalt vriendelijkheid, warmte en zachtheid uit. Precies wat we nodig hebben in onze eigen, veilige omgeving thuis.

Minimalisme move over: maximalisme it is

Oké, dat klopt niet helemaal, want de minimalistische woontrend is nog steeds gaande. Als tegenhanger is maximalisme nu ook een interieurtrend. Denk aan het interieur van Romy Boomsma. Zoals een overload aan felle kleuren, more is more, eclectische prints en rijke materialen zoals velours en felgekleurd keramiek.

Ook meubels mogen in verschillende kleuren geschilderd worden en op de muren prijkt kleurrijk behang vol dessins. Hoe meer over de top, hoe beter. Zorg er alleen wel voor dat de stijlen en kleuren op elkaar aansluiten. Vintage en organisch passen overigens ook geweldig bij deze interieurtrend van 2023.

Met deze interieur-keuzes creëer je rust in je woning

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️