Josephine Kay
Josephine Kay Psyche 23 sep 2020
Leestijd: 3 minuten

Houd je van romantiek, maar ben je single? Dan is dit het proberen waard

Je moet doen waar je je goed bij voelt, zeggen ze. Vind je geen uitdaging meer in je baan? Zoek dan een nieuwe. Heb je behoefte aan een nieuw interieur? Redecorate! Maar wat als je (extreem veel) behoefte hebt aan romantiek, maar single bent. Wat doe je dan? Dat is immers waar je je goed bij voelt.

Ik ben een trouwe fan van de romantiek. Ik heb een wilde fantasie die nog weleens op hol kan slaan en die uiteindelijk leidt tot een teleurgestelde ‘ik’ als het toch weer anders loopt dan ik me had ingebeeld.

Volgens Alain de Botton is dit precies mijn probleem: ik maak met mijn romantische fantasieën en ideaalbeelden de liefde kapot. Maar ik weiger er aan toe te geven dat ik geen romantiek in mijn leven heb, puur omdat ik momenteel geen vriend heb.

Voordat ik een man gevonden heb who sweeps me off my feet, of – God forbid – een vriend heb die niet weet wat romantiek is, breng ik op deze manieren zelf een beetje romance terug in mijn leven.

Bloemen kopen

Zorg ervoor dat je altijd minstens één bos bloemen in huis hebt. Waarom zou je wachten totdat iemand anders er eentje voor je meeneemt? Zo zorg je op een mooie manier voor jezelf én je huis fleurt er meteen van op.

Dress up

Je kunt de neiging hebben om te verslonzen als je niet in een relatie zit. Wat maakt het uit als je in je chill-outfit gaat eten met die vriend(in)? Maar probeer júist nu je best te doen. Knalrode lippenstift op, je lievelingsjurk aan en gaan. Je voelt je meteen sexy én krijgt alleen maar complimenten naar je hoofd geslingerd. Misschien niet van je lief, maar van vrienden zijn ze ook leuk.

Vind je vast ook interessant: Zachte zoenlippen? Zo maak je zélf all natural lippenbalsem van olijfolie

Lees een inspirerend boek

Kies een boek waar je gelukkig van wordt. Persoonlijke favorieten zijn alle boeken van de Brontë-zusjes. Het is heerlijk om weg te dromen bij hun romantische, en vaak tragische, verhalen.

Zet muziek op en dans

Niemand die het hoeft te zien, maar alleen door je woonkamer dansen kan zo bevrijdend zijn. Of je gaat voor een tear jerker of iets waar je vrolijk van wordt. Wat het altijd goed doet is een extreem dramatisch lied, als Oscar and the Wolf’s Princes.

Kaarsen aansteken

Dit is altijd mijn tip voor iedereen die een avondje alleen thuis doorbrengt en zich een tikkeltje eenzaam voelt. (Geldt trouwens ook voor niet-singles.) Als je ’s avonds kaarsen aansteekt maak je alles instant gezelliger.

Neem een massage

Jezelf knuffelen blijkt best lastig. Terwijl het zo belangrijk is om aangeraakt te worden. Neem daarom een massage. Een van de belangrijkste hormonen die bij een welgemeende én positief ervaren aanraking vrijkomt is oxytocine. Dit stofje wordt geassocieerd met gevoelens van liefde en welzijn en is beter bekend als het knuffelhormoon.

Uiteraard is ieders idee van romantiek verschillend. Maar onthoud dat wat jij als romantisch ervaart niet áltijd samen met iemand gedaan hoeft te worden. Koop dus die doos chocolade voor jezelf, maak een lange wandeling op het strand en verras jezelf af en toe met iets leuks. Je bent uiteindelijk verantwoordelijk voor je eigen geluk. Pas als je dat voelt, en van jezelf houdt, kun je van een ander houden.

PS: voor de rest ben ik helemaal niet moeilijk en heb ik geen torenhoge verwachtingen.

Meer over romantiek?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️