Rosa Bertram
Rosa Bertram Welzijn 4 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

8 x retreats van Nederlandse bodem

Wanneer we het hebben over een retreat, dan denken we al snel aan verre oorden en misschien wel tropische bestemmingen waar we nog nooit eerder zijn geweest. Maar wist je dat Nederland ook ontzettend veel bijzondere retraites rijk is? We delen 8 fijne retreats voor deze zomer, gewoon van Nederlandse bodem.

Wie zegt dat je naar de andere kant van de wereld moet vliegen om tot rust te komen? Nederland is tal van pareltjes rijk en die delen we maar al te graag met je delen.

Retreats in Nederland

Wie rust wil en juist even weg van alle drukte en hectiek van thuis, denkt al snel aan het ontsnappen van eigen land om alles thuis eens goed los te kunnen laten. Naast dat reizen voor een korte periode naar het buitenland niet alleen een behoorlijke klimaatimpact maakt, kost het bovendien ook meer tijd.

Waarom voor een retraite niet het Nederlands schoon opzoeken? Je hoeft minder verder te reizen, minder lang vrij te nemen en bespaart op die manier CO2-uitstoot, geld én tijd. Kijk, dat is dan toch mooi meegenomen tijdens een week rust en reinheid.

Wie een retraite in Nederland wil bezoeken, is hier aan het goede adres:

1. Stressreductie met Yin yoga aan zee in Zeeland

Niets lekkerder dan uitwaaien aan zee wanneer je toe bent aan rust. De natuur en dan met name de zee heeft een helende werking op onze mentale gezondheid, bleek al eerder. Bij dit 5-daagse ‘stressreductie’ duik je vijf dagen lang de Zeeuwse duinen in voor Yin yoga en ademwerk. Perfect, toch?

2. Soloretreat bij ZWIER

Aan de Vinkeveense plassen vind je de idyllische vrijhaven ZWIER. Dé perfecte plek aan het water om tot rust te komen, offline te gaan en te ontprikkelen. De hele zomer door worden er bij ZWIER 3-daags soloretreats georganiseerd om te verbinden met jezelf.

Waarom jij deze zomer een soloreis (of vakantie) wilt maken

3. Yoga & Meditatie, Human awakening

Deze zomer worden er op verschillende data fijne retraites gehouden door Human Awakening. De Yoga en Meditatie retreates kun je volgen in een weekend of juist tijdens een midweek, voor ieder wat wils.

Van groepsmeditatie tot yoga en van theorie over yoga tot héérlijk vega(n) eten: dát is nog eens vakantie in eigen land.

4. Intuïtief leiderschap, School of Life

Wie zijn carrière graag naar een volgend niveau tilt en dieper wil duiken in de wereld van intuïtief leiderschap, kan deze zomer meedoen aan een bijzonder retraite ‘Intuïtief leiderschap’ georganiseerd door The School of Life. Vier dagen lang ga je in de Nederlandse natuur aan de slag met jouw onderbuik gevoel en hoe deze te passen op jezelf, je team én je klanten.

5. Wadden retreat met Back to the Wild

Waarom ver weg gaan als je een heerlijk natuurretraite kan doen op één van onze mooiste waddeneilanden: Schiermonnikoog? Back to the Wild organiseert retreates in de natuur in Spanje en Noorwegen, maar óók in Nederland. Vijf dagen lang ga jij offline en ga je op zoek naar jouw levenspad.

6. Mindful mini-retraite in Friesland

Bij dit weekendretreate in Friesland draait alles om mindfulness, bewustwording, leven in het hier en nu en tijd maken voor jezelf. Want zeg eens eerlijk: hoe vaak maak jij nou écht tijd voor jezelf?

Dompel jezelf een weekend lang onder in mindfulness en meditatie, of je er nu ervaring mee hebt of niet!

7. Stilte retreat

Dit fijne stilteretraite van Didie is perfect als jij je hoofd even helemaal leeg wilt maken. Op deze dag ervaar jij welke transformatie jij nu nodig hebt en hoe je in contact komt met de kracht in jezelf. Het enige wat jij hoeft te doen? Jezelf meenemen en vertrouwen op jezelf.

8. Vipassana

Bij het retreatcentrum Maanhoeve vind je het hele jaar door mooie en bewustzijns retreats. Van een zenweekend tot een heuse Vipassana meditatie van 10 dagen. Ben jij deze zomer op zoek naar verdieping? Dan is dít misschien wel jouw call.

8 x effectieve manieren om self-care te beoefenen (aldus de wetenschap!)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️