Rosa Bertram
Rosa Bertram Psyche 13 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

7x retraites in Europa die het bezoeken waard zijn

De zon mag zich dan nog niet helemaal van haar beste kant laten zien, maar dat betekent niet dat we onze zomerse plannen op zich laten wachten. Ook deze zomer staan er door heel Europa namelijk weer een aantal prachtige retraites op de planning op het gebied van yoga, persoonlijke groei en bewustzijn. Dáár krijgen we nooit genoeg van! Daarom 7 x retreats die deze zomer het bezoeken waard zijn.

Wanneer neem jij nou eens écht tijd voor jezelf? Tijd om los te komen van de drukte die het afgelopen jaar is opgebouwd, om in stilte te kunnen ontprikkelen, op te laden in de natuur en je lichaam rust, reinheid en heerlijk en gezond eten te gunnen? Precies, waarschijnlijk niet ontzettend vaak, en dat is precies waarom het zo waardevol is om af en toe je eigen welzijn voorop te zetten.

Waar kan dat nou beter dan op een retreat? Op de meest afgelegen plekjes in de wilde natuur vind je door heel Europa, bijzondere retreats waar je jezelf dagen lang kunt onderdompelen in meditatie, yoga, bewustzijn, persoonlijke groei en nog véél meer.

Retreats in Europa deze lente en zomer 2023

Ben jij toe aan tijd voor jezelf? Dan zijn deze retraites zéker een bezoekje waard.

1. Persoonlijke groei met On Purpuse

Vanuit het 28-daagse On Purpose programma, geheel volgens een hele maancyclus, is sinds dit jaar het heuse On Purpose Retreat ontstaan. Je gaat er 5 dagen ruimte maken voor je dromen en dagelijkse gewoontes die je gaan helpen die te realiseren.

De plek van het retreat is gelegen in de Zuid-Westelijke punt van Portugal, middenin de natuur, geheel gefocust op het vormgeven van jouw dag, het volgen van jouw dromen, goed zorgen voor je lichaam en buiten zijn in de natuur.

De retreats vinden een paar keer per jaar plaats, maar de eerste volgende is van 4 t/m 8 juni 2023.

2. Surftherapie

Onlangs belichtten we al wat de voordelen zijn van het volgen van surftherapie. De oceaan brengt ons namelijk met allerlei fysieke, maar ook mentale gezondheidsvoordelen, zo laat ook de wetenschap zien. De Nederlandse neuropsycholoog en surfer Djai vertelde onlangs aan BEDROCK waarom we allemaal eens moeten doen aan surftherapie.

Health Festival Amsterdam is hét (gratis) festival vol body- en mindworkshops

Dit voorjaar nog organiseert hij in de Portugese Algarve een heus surftherapie-retraite ‘Ripple Surf Therapy‘ dat geheel in het teken staat van therapie in combinatie met leren surfen. Of je nu al een surfer of nog een rookie bent! De retreats vinden een paar keer per jaar plaats, maar de eerste volgende is van 21 t/m 28 mei 2023.

3. Stilte retraite in Italië

Wie toe is aan echte rust, zou zomaar eens goed doen aan een aantal dagen heuse stilte. In het prachtige Italiaanse retreat centre Mandali worden regelmatig prachtige retreats georganiseerd, maar onze favoriet is daar toch wel het stilteretraite waarbij je dagen lang, inderdaad, niet spreekt.

Je volgt meditaties, eet heerlijk vegetarische maaltijden, kijkt uit over het idyllische Italiaanse landschap en boven: je laadt er op.

Benieuwd of zo’n stilte retraite iets voor jou is? Van 17 t/m 23 juni 2023 wordt er bij Mandali ondermeer door Tijn Touber een heus stilteretraite georganiseerd.

4. Yoga & permacultuur in Zuid-Spanje

Niet ver van Sevilla vind je een adembenemend retreat centre dat een ware oase aan rust is. Een landschap dat eindeloos lijkt, oude bomen, een permacutluur land waar alles draait om zelfvoorzienend leven, een natuurwater zwembad, yogashala’s, een meditatiehoek en nog véél meer om je instant tot rust te brengen. Je kunt er bovendien paardrijden en drie keer per dag mee-eten van het overheerlijke, kleurrijke en vega(n) buffet.

Je vindt er het hele jaar door retreats, maar onze favoriet is toch wel de ‘Simple Living Yoga Retreat‘ van 27 mei t/m 3 juni 2023.

5. Shamanic Healing in Griekenland

Wie zich graag nog wat meer onderdompelt in de wereld van spiritualiteit, wil misschien wel een bezoekje brengen aan het Europhia retreat in Griekenland. Hier worden allerlei verschillende luxe retreats georganiseerd, waaronder het bijzondere ‘Shamanic Healing & Journeying to True Health’ door TED-X-spreker Johnson Chong.

Wat als jij met persoonlijke groei bezig bent maar je partner niet?

Elke dag van het retreat wordt gefocust op een nieuw element: water, aarde, wind, vuur of metaal. Tijdens het retreat wordt veel gewerkt met energiewerk en manieren om het lichaam op een natuurlijke manier te helen. Benieuwd is dit retreat bij jou past? Hier vind je alle informatie over het Shamanic retreat.

6. Mindful retreat in Frankrijk

In de prachtige Franse heuvellandschappen vind je einde van deze maand het 6-daagse ‘Mindful retreat’ in een klooster van Thich Nhat Hanh. De hele week staat er in het teken van verlangzamen, bewust leven en jezelf de kans te geven om weer in balans te komen.

Bekijk hier de laatste spots voor het mindful retreat.

7. Human Design & Kundalini in Nederland

Wie zegt dat je ver weg moet reizen om tot rust te komen? Ook op Nederlandse bodem vind je heel wat fijne retreats waar je perfect kunt intunen met jezelf en los kunt komen van de dagelijkse sleur en drukte. Eén van deze retreats is het bijzondere Human Design en Kundalini retreat dat in september plaatsvindt.

De drie dagen zullen in het teken staan van het ontdekken van jouw Human Design type en ga je je onderdompelen in de krachten van de bijzondere Kundalini yoga.

Happy summer!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️