Eva Spigt
Eva Spigt Betere wereld 27 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Van tantra tot paarden-retraite: dit zijn de fijnste retraites van dit voorjaar

Staat 2023 in het teken van tijd nemen voor jezelf? Deze retraites in het voorjaar zijn onze favoriet. Je hoeft hiervoor niet ver weg te vliegen. Aan jezelf werken en tot rust komen, kan ook gewoon in Europa. Of sterker nog: gewoon in Nederland.

Van een paarden-retraite tot helemaal terug naar je eigen natuur door te leren surfen. Welke retraite kies jij?

Wat is een retraite?

Op de één of andere manier is het lastig om tijd te nemen voor jezelf. Het moment dat je even wilt mediteren of yoga wilt doen, komt net die ene Netflix-serie uit of stellen je vrienden voor om naar een festival te gaan. Een retraite biedt daarom de uitkomst om een tijdje lekker eens bezig te zijn met jezelf, en dan zonder afleiding van buitenaf. Even weg van alle drukte, terug naar de natuur en jezelf.

Deze retraites staan op het agenda van voorjaar 2023.

1. Paarden-retraite in Portugal

Voel jij dat je vast zit in het leven en wil je graag stappen voorwaarts zetten? Je kan urenlang overdenken maar je kan ook een week naar Rosanna’s Ranch in Portugal komen. Zij werkt samen met paarden. Deze dieren zijn onwijs intuïtief en laten je zien wat jouw tactieken en overlevingsstrategieën zien. Door met paarden te werken, worden al je patronen bloot gelegd en hoe jij je écht voelt. Hierdoor kun je leren om andere keuzes te maken en je leven uiteindelijk te transformeren.

Als jij meer wilt leren voelen, comfortabel wilt zijn met jezelf en het roer om wilt gooien, is deze paarden-retraite echt iets voor jou. Tijdens deze week slaap je op de off grid boerderij van Rosanna waar er geen bereik en elektriciteit is. Even helemaal back to basic en terug naar jezelf.

2. Surfana yoga & surf week in Bloemendaal

Wakker worden midden in de duinen en met de geur van de zee, op het yoga en surf-retraite van Surfana kom je zeker tot rust. Je dagen staan, zoals de naam al zegt, in het teken van surfen, meditaties en yoga. Maar ook in de avond staan er bijzondere activiteiten op het programma zoals breath work, een cacao ceremonie of mantra zingen.

De retraite wordt gehouden op camping de Lakens in Bloemendaal. Dit is niet zomaar een camping want hier ben je van alle luxe voorzien. Zo kan je bijvoorbeeld de sauna induiken, genieten van een lekkere massage of ’s avonds nog een wandeling maken door de natuur. Over koken hoef je je geen zorgen te maken, elke dag wordt je voorzien van een gezond ontbijt en diner.

3. Basiscursus sjamanisme bij Moon’s farm

Altijd al benieuwd geweest naar sjamanisme, wat jouw totemdier is en hoe je daarmee kunt samenwerken? In deze basiscursus leer je in een weekend de beginselen van het sjamanisme die je kunt inzetten voor je eigen persoonlijke ontwikkeling.

Je gaat bijvoorbeeld een trancereis maken waardoor je antwoorden en informatie kunt krijgen over vragen op korte en lange termijn. Daarnaast leer je hoe je je eigen energieveld kunt reinigen en hoe je healings kunt geven. Dit allemaal gebaseerd op wereldwijde technieken en principes die al eeuwenlang in het sjamanisme gebruikt worden. Deze retraite wordt gehouden op de Moon’s Farm in Noordwijk en is inclusief overnachting.

4. Tantra week in Zweden

Veel mensen verwarren tantra met seks maar tantra is veel meer dan dat. Tantra helpt je om terug te komen in je lichaam door middel van je levensenergie, ook wel je seksuele energie genoemd.

In het voorjaar wordt er in Stockholm een week lang een festival georganiseerd waarbij je je kunt onderdompelen in de wondere wereld van tantra. Verwacht meer dan 50 workshops en lezingen gehouden door wereldwijde tantra specialisten. Hier kun je meer leren over breath work en kun je meedoen aan yoga, meditaties en tantra ceremonies. Maar er wordt ook gedanst en gezongen, kortom een week vol pret. Het leuke aan deze retraite is dat er mensen van over de hele wereld komen en alle workshops gehouden worden in het Engels.

De helende kracht van (niet-seksuele) aanraking

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️