Redactie
Redactie Reizen 31 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

6 redenen waarom reizen je een beter mens maakt

Ga eens meerdere weken of maanden op reis en je komt gegarandeerd als een beter mens terug. Hoe dat komt? Je doet dingen die je normaal niet doet, je ontmoet nieuwe mensen, doet nieuwe ervaringen op en je verlegt eigenlijk constant je eigen grenzen. Door uit je comfortzone te stappen, ontdek je zoveel meer. Reizen verrijkt je geest en verbreedt je horizon.

Nog niet overtuigd? De onderstaande 6 redenen leggen uit waarom reizen je een beter mens maakt en stap uit de comfortzone door vandaag nog te beginnen met het plannen van je eerstvolgende reis.

Even weg van alles en iedereen van thuis en even niet doen ‘wat moet’, maar doen ‘wat mag’ en waar jij zin in hebt!

6 redenen waarom reizen je een beter mens maakt

Dit is waarom jij ooit op reis wilt (misschien zelfs in je eentje!):

1. Van reizen word je minder materialistisch

Een nieuwe telefoon, een mooie auto of een dure broek? Als je veel hebt gereisd, zul je dit soort uitgaven al snel vergelijken met de prijs voor een vliegticket. Maar ook tijdens het reizen leer je hoe weinig spullen je eigenlijk nodig hebt. Alles wat je nodig hebt past immers in een koffer of backpack.

2. Reizen maakt je dankbaarder

In Nederland hebben we het hartstikke goed. Ondanks dat we dit maar al wat goed weten, nemen dit gegeven vaak voor lief. Ga je op reis naar een arm land, dan is de kans groot dat je weer even die reality check krijgt. Reizen leert je dankbaar te zijn voor wat je thuis hebt. Lekker relativeren dus.

Hoe reizen je gelukkig kan maken (een psycholoog legt uit)

3. Van reizen word je socialer

Het leuke aan reizen is toch wel dat het een mooie manier is om nieuwe mensen te ontmoeten. Iedereen praat met elkaar en je wordt snel uitgenodigd om samen activiteiten te ondernemen. Al helemaal als je solo reist! Dit zorgt er vervolgens weer voor dat je thuis ook makkelijker op iemand af durft te stappen.

4. Reizen maakt je gelukkiger

Van reizen word je meer ontspannen en zelfverzekerder, dus grote kans dat je ook lekkerder in je velletje zit. Reizen staat erom bekend dat je leert genieten van de kleine dingen in het leven. En hey, geluk zit in een klein hoekje. De echte wereldreizigers onder ons weten dit natuurlijk al langer, maar het is wetenschappelijk bewezen dat mensen die geld uitgeven aan ervaringen, zoals reizen, over het algemeen gelukkiger zijn!

5. Reizen geeft je de ultieme vrijheid

Iedereen is altijd maar druk, maar tijdens het reizen ben je zo vrij als een vogel. Al helemaal als je bijvoorbeeld met een camper op pad gaat: jij bepaalt namelijk zelf hoe je je dag invult, zonder verplichtingen, haast of stress. Alles op je eigen tempo! Heb je zelf geen camper, maar wil je wel graag de ultieme vrijheid van een camperreis beleven? Je kunt eenvoudig een camper huren via Goboony.

Klaar voor avontuur? Dit zijn de mooiste roadtrips dichtbij huis

6. Reizen geeft je nieuwe inzichten

Op reis neem je de tijd om dingen in je hoofd eens even goed op een rijtje te zetten. Je komt daarnaast even uit je dagelijkse sleur, wat je de mogelijkheid geeft om je leven vanuit een ander perspectief te bekijken. Hoe gaat het nu echt met je? Ben je nog wel gelukkig met je huidige baan?

Je hebt nu eindelijk de rust om over dit soort vragen na te denken. En dat leidt vaak tot nieuwe inzichten. Je overziet het gewoon allemaal ietsje beter!

Dit artikel werd geschreven door Goboony. Wil jij ook graag eens met de camper weg? Dan kun je heel makkelijk een camper huren via Goboony. Het is een platform waar campereigenaren en reizigers bij elkaar komen. Of je nu een super de luxe camper met alles erop en eraan wilt huren, of met een karakteristiek, maar simpel Volkswagen busje weg wilt: bij Goboony ben je aan het juist adres.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️