Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Spiritualiteit 14 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Probeer reiki op afstand (voor als een bad vol havermout niet werkt)

Toen ik 12 was had ik gordelroos, een huiduitslag die wordt veroorzaakt door het waterpokkenvirus. Wekenlang had ik intense jeuk en pijn; gek werd ik ervan. Van de dokter kreeg ik zalfjes mee, zonder succes. Ik heb zelfs in een bad vol havermout (ja, really) gezeten. Niets hielp. Tot mijn ouders iemand inschakelden voor reiki op afstand. Een dag later was de pijn verminderd, en nog een dag later begonnen de blaasjes te verdwijnen.

Per toeval stuitten mijn ouders op reiki, een paranormale therapie die behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Aangezien de adviezen van de dokter nog geen succes hadden opgeleverd, wilden ze de gok wel wagen. Mij vertelden ze niets. Ze waren bang dat ik het misschien eng zou vinden, en waarschijnlijk had ik het op die leeftijd ook niet helemaal begrepen.

Het enige wat de reiki beoefenaar nodig had, was een foto. Nu, jaren later, vraag ik me af wat de reiki beoefenaar eigenlijk heeft gedaan.

Universele energie

Reiki is een helende techniek die is ontwikkeld door de Japanse boeddhistische Mikao Usui. ‘Rei’ wordt gedefinieerd als het alwetende goddelijke universeel en ‘ki’ (ook wel bekend als onze Chi, Qi, of prana) is de energie die door elk levend wezen stroomt, met inbegrip van planten, dieren en mensen. Het wordt gebruikt over de hele wereld door mensen van verschillende religies, culturen en spirituele paden.

De reden waarom reiki zo krachtig en effectief kan zijn is omdat het je chakra’s en je lichaam vult met universele energie. De reiki beoefenaar treedt op als doorgeefluik voor deze energie, om te helpen de genezing te bevorderen.

Lees ook: Een reiki guide voor beginners

Het idee is dat de positieve reiki energie de negatieve energie overmeestert, om het evenwicht te herstellen en blokkades in de chakra’s of energiecentra te verhelpen. Je lichaam neemt precies wat het nodig heeft op dat moment, zodat het zichzelf kan genezen.

Het afstands-symbool

Reiki op afstand (zoals in mijn geval) is het beoefenen van reiki op iemand die niet fysiek aanwezig is. Om dit te kunnen doen moet je tweedegraads reiki beoefenaar zijn.

Tweedegraads reiki beoefenaars leren en krijgen drie symbolen, één daarvan is het afstands-symbool. Wanneer ingeroepen en gebruikt door een reiki beoefenaar, staat dit symbool de beoefenaar toe om genezende reiki-energie door tijd en ruimte te sturen.

Een groter geheel

Afstands reiki werkt volgens de Hermetic Law of Similarity, die stelt dat we allemaal verbonden zijn met elkaar, aangezien we allemaal energie materie zijn en deel zijn van een groter geheel. Een beroep doen op deze wet tijdens een reiki sessie op afstand geeft de beoefenaar de kans om een object te koppelen aan het energieveld van de ontvanger.

De meesten gebruiken een foto van de ontvanger, samen met een helende kristal. Sommige beoefenaars zeggen dat het in kaart brengen van een object niet nodig is, omdat we reiki energie kunnen sturen naar iedereen, gewoon door onze gedachten en energie in de juiste richting te sturen.

Door het balanceren van energie centra van het lichaam (ook wel chakra’s) kan reiki helpen bij het verlichten of verminderen van pijn en ongemak. Dat is wat het bij mij gedaan heeft. Althans, dat zou kunnen. Of het de reiki was die mijn gordelroos deed verdwijnen, of dat het anders alsnog op dat moment was weggegaan weet ik natuurlijk niet.

Maar het voorval heeft er wel voor gezorgd dat ik opensta voor alternatieve geneeswijzen en ik het in ieder geval het proberen waard vind. Toch een stuk prettiger dan havermout tussen je billen.

Meer lezen over healings?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️