Carmen Kleinsman
Carmen Kleinsman Psyche 4 jun 2016
Leestijd: 4 minuten

Mijn bijzondere ervaring met Reiki en hoe ik een Reiki Master werd

Inmiddels is het drie weken nadat ik de Reiki cursussen 3 en 4 heb gevolgd wanneer ik dit artikel schrijf. Tussen de eerste dag en deze tweede dag is er een hoop gebeurd. Mijn Reiki Master wees me op het feit dat er niet verwerkte situaties naar boven zullen komen. Ik kon dit eigenlijk moeilijk geloven, helemaal met mijn slechte geheugen. Toch is het gebeurd. Tijdens het mediteren of in dromen herinnerde ik me vervelende situaties uit mijn jeugd. Als ik erop terug kijk is het helemaal niet heftig, maar ik kon weer voelen wat ik toen voelde en besefte me dat het op dat moment toen ik 4-5 jaar oud was wel heftig voor me is geweest. Nu zie ik in dat het niet iets is om me druk om te maken en kan ik het laten gaan.

Heftige dromen

Verder heb ik nog langer geslapen dan dat ik normaal al doe en heb ik hele heftige dromen gehad. Of eigenlijk nachtmerries. Van buurtoorlogen tot verkrachtingen tot ongelukken en moord. Echt heel a-relaxed. Volgens mijn Reiki Master is het normaal voor deze periode en zijn het angsten die op een vervelende manier naar boven komen.

In gesprek met yoga-icoon Tara Stiles over haar nieuwste boek (deel 1)

Dag twee begint weer over mij als persoon. Alles klopt en ik weet waar ik aan moet werken. Het echtpaar ervaart een sterke groei. Ik ‘moest’ mezelf minstens 4 van de 7 dagen Reiki geven en dat heb ik dan ook braaf gedaan. Ook tijdens deze cursus word ik weer ingewijd met symbolen.

Helende energie

Reiki 3 is de graad van Master. Een Master is een leraar die zich een bepaalde denkrichting heeft eigen gemaakt. Tijdens het geven van behandelingen ervaart de Reiki 3-behandelaar een vergroot vermogen om helende energie door te geven en het helende vermogen bereikt ook een hoger niveau. Een positieve frequentie van een training tot Reiki-behandelaar is dat het paranormale vermogen van de behandelaar in elk opzicht begint te groeien.

Ook nu gaat deze inwijding gepaard met een schoningsproces. Dit gaat wederom gepaard met lichamelijke klachten. Dat heb ik absoluut gemerkt. De drie dagen na deze tweede Reiki dag voelde ik me echt niet lekker. ’s Nachts zweten, hoofdpijn, pijnlijke spieren en onrustig slapen. Ik weet dat het erbij hoort, dus zie ik het maar als iets positiefs. Oude narigheid die het lichaam moet verlaten.

Net als de vorige keer stel ik weer de ene na de andere vraag. We mediteren, geven twee mensen Reiki op afstand en ik geef een van de twee Reiki Masters ter plekke een behandeling. Ze vertelt dat ik een hele sterke energie in m’n handen heb gekregen. Ik voel het zelf ook enigszins, ze tintelen en worden super warm.

Kundalini

Ik leer alles over Kundalini. Door te mediteren werk je aan het openen van je energiekanalen. Je wordt je bewust van je energiestroom. Ki is de energie van de levenskracht. De energiekanalen waardoor de Ki het lichaam binnenkomt, begint met een centraal hoofdkanaal, geflankeerd door twee kanalen die de energie in tegenovergestelde richting vervoeren.

Wat kundalini yoga ons leert over onze kritische stem (en iedereen heeft ‘m)

Deze kanalen volgen de lijn van de wervelkolom verticaal door het lichaam. Ze hebben vertakkingen om de energie door het hele lichaam te laten stromen. De drie voornaamste kanalen worden in India Kundalini genoemd.

Contact met de gids

Na het inwijden van het laatste symbool sluiten we af met een meditatie. Een meditatie om contact te leggen met mijn gids. Dat lijkt me te gek, al kan ik me er weinig bij voorstellen.

Het is vast moeilijk te geloven, maar tijdens het mediteren voelde ik dat hij links van me stond en ik zag hem voor me als turquoise licht. Terwijl ik dit denk vertelt mijn Reiki Master dat de gids links naast me staat en zich laat zien als groen/blauwe energie. Wow, dit is echt.

Dit bestaat echt

De gids geeft de Reiki Master door dat ik niet hoef te twijfelen over het project waar ik mee bezig ben en dat ik op de goede weg zit. Hier heb ik het de hele dag bewust nog niet over gehad. Verder weet de gids te ‘vertellen’ dat ik verder zal gaan met Reiki geven aan anderen. Ik zal zien dat mensen vanzelf naar me toe komen om te vragen of ik ze een behandeling wil geven.

Na de meditatie feliciteren de Reiki Masters me met mijn Master diploma en ik bedank hen voor hun tijd en kennis. Inmiddels heb ik een paar vrienden Reiki gegeven op aanvraag en al meerdere keren hoofdpijn bij mezelf weggehaald, dus ik weet nu dat het werkt. Dit bestaat echt en ik kan niet wachten het met anderen te delen.

Deze fijne yoga pose is een goede hip opener én geeft je meer balans

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️