Lisanne de Vaan
Lisanne de Vaan Better World 4 mrt 2017

Gespot door de redactie: een chakra werkboek en een koffiefestival

Elke week selecteert de Bedrock redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag: een platform waarop Nederlanders kunnen delen waar ze tevreden over zijn, koffie drinken in de Westergasfabriek, een schoenencollectie gewijd aan de panda, een chakra werkboek, en fris de lente in met een alcoholvrije maand.

Een positiever geluid over Nederland

Nu de Tweede Kamerverkiezingen voor de deur staan begint iedereen na te denken over wat er beter zou moeten in Nederland. Logisch. We willen erop vooruitgaan, en niet op achteruit. Maar denk je ook weleens na over datgene waarover je tevreden bent?

Volgens het platform Tevredenlander gaat er ook veel goed in Nederland. En dat mag gezegd én gedeeld worden. Het nieuwe platform motiveert mensen daarom om na te denken over datgene waarover ze tevreden zijn. Het doel is om Nederlanders vanuit een meer gebalanceerd perspectief een keuze te laten maken tijdens de verkiezingen op 15 maart. Tevredenlander heeft geen politieke kleur of ambities. Waar het om draait is positiviteit. Wil je hier aan bijdragen? Deel dan op social media waar je tevreden over bent (en gebruik de hashtag #tevredenlander), of ga naar de website.

[source id=”attachment_27760″ align=”none”][/source]

Coffee please

Koffieliefhebbers opgelet! Van 10 tot 12 maart barst het grootste koffiefestival van Nederland los. In de Westergasfabriek in Amsterdam kun je een weekend lang genieten van heerlijke koffie en de lekkerste chocoladesoorten. En vooruit, de theeleuten zijn ook welkom. Een paar highlights: Tia Maria zorgt voor cocktails met een vleugje koffie tijdens de Espresso Martini Party, en het prijswinnende restaurant Scandinavian Embassy zal een pop-up restaurant inrichten en een driegangendiner uitserveren met koffie als smaakmakend ingrediënt. Bij Illy (een Italiaanse koffiebrander) kunnen bezoekers een leuk, aardig berichtje voor de koffietelers opschrijven. Deze telers zorgen er immers voor dat alle koffieliefhebbers kunnen genieten van heerlijke én eerlijke koffie.

Voor het volledige programma kijk je op amsterdamcoffeefestival.com.

Wees een panda vriend

Wereldwijd zijn er momenteel nog minder dan 2000 reuzenpanda’s over. Het is dus meer dan nodig om onze pluizige vrienden te beschermen. En dat vindt schoenenmerk TOMS ook. Voor het TOMS Animal Initiave program – een programma dat ieder jaar samenwerkt met een andere dierenorganisatie die opkomt voor een bepaalde diersoort – maakte TOMS een speciale collectie. Dit jaar is het dus de panda waaraan TOMS een collectie wijdt en een groot deel van de opbrengst aan doneert. Wil je ook een panda vriend zijn? Bekijk de TOMS en WildAid Panda Collectie met limited edition veganistische schoenen, geïnspireerd op de kwetsbare reuzenpanda.

De collectie is vanaf 14 maart verkrijgbaar op de website van TOMS en bij geselecteerde winkels.

Een combinatie van yoga en creativiteit

Angelus is een chakra werkboek dat gericht is op de ervaring van deze energiecentra en verder gaat dan louter intellectuele kennis. Althans, dat gaat het (hopelijk) worden. Gisteren lanceerden Roos van der Kamp en Erica Jago een crowdfunding campagne om hun droomproject te laten slagen. Waarom ze het boek zo graag willen uitbrengen? In Angelus wordt een unieke methode gepresenteerd die yoga en creativiteit combineert. Deze formule heeft de vriendinnen persoonlijk geholpen om hun diepste overtuigingen en pijnlijkste emoties aan te gaan. Ze zijn er dan ook zeker van dat het boek iedereen kan helpen in hun kracht te gaan staan.

Geïnteresseerd? Op de kickstarter pagina vind je meer inhoudelijke info over het boek én kun je het vooruit bestellen. Als het lukt om 1000 boeken te verkopen zal het boek daadwerkelijk worden afgemaakt en gedrukt.

[source id=”attachment_27759″ align=”none”][/source]

40 dagen zonder alcohol

Fris de lente in? Doe dan mee met de landelijke actie IkPas en drink een maand geen alcohol. De 40 dagen actie loopt traditioneel van Aswoensdag tot en met Palmzondag, tijdens de traditionele vastenperiode tussen carnaval en Pasen. Dit jaar is dat van woensdag 1 maart 2017 tot en met zondag 9 april 2017. Maar ook als je de start gemist hebt kun je natuurlijk nog aanhaken. Het idee achter de actie is om te kijken wat een maand zonder alcohol met je doet. Kan je wel wat motivatie van anderen gebruiken? Daag je collega’s of vrienden uit om ook mee te doen. Inschrijven doe je via IkPas.

Niets meer missen van Bedrock?

Like hier onze Facebook-pagina en blijf up to date. Of schrijf je in voor de Bedrock-nieuwsbrief.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vegan kookinspiratie nodig?

Schrijf je in voor de mailing en ontvang BEDROCK's Grote Vegan Kookboek plús elk weekend de best gelezen artikelen 🌿

Reageer op artikel:
Gespot door de redactie: een chakra werkboek en een koffiefestival
Sluiten