Rosa Bertram
Rosa Bertram Betere wereld 31 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Bedrock Approved: fietsen door de regen in stijl met een regenjas van plastic flessen

Regelmatig selecteert de Bedrock-redactie de mooiste nieuwe locaties, meest interessante to do’s en fijnste producten. Allemaal Bedrock Approved. Vandaag vonden we deze mooie regenjassen, gemaakt van plastic flessen!

Het is je vast weleens opgevallen: hippe regenjassen zijn een ding in Nederland. En da’s maar goed ook, want een groot deel van het jaar regent het. Tweedelige, niet-sexy regenpakken zijn thank God al een tijd niet meer nodig. Maar, vaak worden regenjassen van niet-duurzame materialen gemaakt omdat ze waterafstotend moeten zijn (dus: plastic).

Maar deze regenjassen komen in een duurzame variant.

Regenjas gemaakt van recyclede plastic flessen

Regenkleding wordt doorgaans gemaakt van een laag polyamide aan de buitenkant en aan de binnenkant zit een dunne beschermlaag van plastic, wat de regen tegen houdt.

Het mode-merk Maium – dat gespecialiseerd is in regenjassen – heeft nu een collectie regenjassen gemaakt van wel 66 (!) plastic flessen per jas!

Wie denkt dat ‘ie er maar saai bij loopt heeft het mis. Want, stijl is óók belangrijk, zo vindt het merk. De jas komt in kleuren als donkergrijs, donker groen, off white, zwart en bruin rood. Hoe tof?!

Lees ook: Vraag de expert: Hoe ziet de toekomst van duurzame mode eruit?

regenjas plastic flessen maium
Bron: Maium Maium

De impact van de mode-industrie

De mode-industrie is na de vlees- en zuivelindustrie, de vervuilendste ter wereld. Het is daarom belangrijk dat mode-merken hun kleding zo bewust mogelijk produceren. Wist je bijvoorbeeld dat er wel 7000 liter water vervuild wordt bij het maken van één spijkerbroek?

Lees ook: Een mooie missie: zo word je het eerlijkste modelabel ter wereld

En voor plastic geldt: er is al zóveel plastic op de wereld (waarvan er 8 miljoen ton per jaar in de zee belandt), waarom zou je nieuw plastic gebruiken als er al zoveel bruikbaars voor het oprapen ligt?

Stijlvol en schuldvrij de regen in

Om te zorgen dat de jassen veilig en in goede omstandigheden worden gemaakt, werkt Maium samen met een fabriek in Beijing, China. Deze fabriek is gespecialiseerd in het werken met gerecyclede stoffen.  De jassen zijn helemaal vegan en cruelty free.

Oh en niet verkeerd: als je op de fiets moet in de regen, rits je binnen no time de zijkanten van de jas open waardoor ‘ie een soort poncho hebt en lekker comfortabel kan blijven fietsen, zónder dat je benen alsnog drijfnat worden.

Laat die regen maar komen!

Bekijk hier de website. 

Tips om duurzamer te shoppen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️