Malu Kirschbaum
Malu Kirschbaum Duurzaamheid 2 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Voor de coolste refurbished e-bikes moet je bij Upway zijn

Nederland telt inmiddels meer dan 5 miljoen elektrische fietsen. Ze zijn daardoor niet meer weg te denken uit het straatbeeld. En terecht, want een e-bike brengt je snel van A naar B, is duurzamer dan een auto en de fiets doet vrijwel al het werk voor je. Eén nadeel: ze zijn nogal prijzig. Daarom presenteren we met veel liefde Upway, een online marktplaats voor elektrische fietsen.

Hier scoor je een budget-friendly exemplaar.

Levensduur verlengen

Voor alles heb je tegenwoordig een tweedehands-platform. Met het oog op duurzaamheid, krijgen niet alleen kledingstukken, auto’s, wasmachines en laptops, maar ook meubels, babyspullen en zelfs planten een tweede leven.

Het werd dus de hoogste tijd voor een shop waar tweedehands e-bikes verkocht konden worden. Et voilà: Upway werd geboren. Deze Franse start-up heeft als missie om mobiliteit echt deugdzamer te maken en de levensduur van elektrische fietsen te verlengen (in plaats van wegwerpfietsen te maken).

Grondige inspectie en 1 jaar garantie

Upway is het eerste en enige platform in Nederland dat elektrische fietsen van populaire merken koopt, opknapt en doorverkoopt. Denk bijvoorbeeld aan Cowboy, Gazelle en VanMoof. De refurbished e-bikes op Upway zijn tot 60 procent goedkoper dan een nieuwe elektrische fiets.

Het bedrijf wil daarmee zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid bieden om een gebruikte e-bike aan te schaffen (want: betaalbaar). Daarnaast wordt de kwaliteit van het aanbod gewaarborgd door een zeer grondige inspectie.

Online tweedehands kleding kopen? Zo koop je de beste vintage items

Elke elektrische fiets wordt gecheckt door een professionele monteur, die 20 inspectiepunten controleert en alles vervangt wat vervangen moet worden. Plus, je krijgt één jaar garantie op je fiets. Oh, en hij wordt ook nog thuisgebracht.

Exclusieve limited editions

Maar we zijn er nog niet. Want als we je nu al warm hebben gemaakt voor deze refurbished e-bikes, dan ga je waarschijnlijk heet worden als we je vertellen dat ze net super coole arty farty e-bikes hebben gelanceerd. Die zijn echt véél cooler dan de standaard exemplaren (geloof ons maar).

In het kader van de Europese Week van de Mobiliteit heeft Upway samen met 6 gerenommeerde kunstenaars uit de Benelux een serie van exclusieve limited edition e-bikes gemaakt. De fietsen zijn voorzien van herkenbare graphics van de kunstenaars, sommigen met de hand getekend of geschilderd, anderen bedrukt.

Minder afval, meer recycling

De e-bikes, van onder andere de Nederlandse artists Saša Ostoja en Floor van het Nederend zijn online voor 999 euro te koop. En de opbrengst van deze e-bikes gaat ook nog eens naar twee organisaties, waarvan hun visie rond duurzaamheid en fietsmobiliteit aansluit bij de missie van Upway.

Een stappenplan naar een meer eco-bewust leven

Naast e-bikes beschikbaar maken voor meer mensen, willen ze producten die normaal worden weggegooid een nieuw leven geven. In het geval van e-bikes betekent dat: minder afval, minder koolstof, minder file, meer lucht, meer vrijheid en meer recycling. Wij zijn fan!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️