Rosa Bertram
Rosa Bertram Voeding 6 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Vega Vrijdag: courgetti met geroosterde zoete aardappel, feta en peterselie-olie

Vandaag eten we een heel bijzonder vegetarisch én Ayurvedisch recept. Namelijk courgetti met geroosterde zoete aardappel, feta en peterselie-olie.  Bij de oudste Indiase geneeswijze draait alles om balans, dus ook die van je spijsvertering. Dit recept is samengesteld door Ayurvedisch therapeut Bianca Fabrie en komt regelrecht uit haar kookboek Holy happy belly.

Dit heerlijke gerecht is perfect voor wanneer je heerlijk vega wilt eten, maar tarwe wilt skippen! Dit gerecht is glutenvrij.

Courgetti met geroosterde zoete aardappel, feta en peterselie-olie

Wist je dat courgette de perfecte (na)zomergroente is? Het werkt verkoelend en is vochtafdrijvend. Zoete aardappel werkt ook verkoelend en is een stuk voedzamer dan een gewone aardappel. Het helpt je ook bij ontstekingen en blaasproblemen.

Happy Holy Belly Courgetti
Bron: Happy Holy Belly Happy Holy Belly

Ingrediënten voor 2 personen

  • + 1 middelgrote zoete aardappel (300 g)
  • + 1 courgette
  • + sap van 1 limoen
  • + 1 el olijfolie
  • + 2 el pompoenpitten
  • + 50 ml extra vierge olijfolie
  • + 30 g bladpeterselie
  • + 100 g feta

Aan de slag

  • Verhit de oven op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Schil de zoete aardappel en snij het vruchtvlees in blokjes.
  • Verdeel de zoete aardappel over de bakplaat en rooster in 20 minuten tot hij zacht, gaar en licht gekleurd is.
  • Snij de courgette met een spiraalsnijder tot sliertjes.
  • Besprenkel deze courgette- spaghetti met limoensap en 1 eetlepel olijfolie.
  • Rooster de pompoenpitten in een droge hete koekenpan in 3 minuten op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en zet apart.
  • Maak de kruidenolie door 50 ml olijfolie in een blender te mengen met de blaadjes van de peterselie. Laat draaien tot een gladde, groene olie.
  • Doe wat courgetti op een bord, verdeel daar de zoete aardappel over.
  • Verkruimel de feta erover en besprenkel met de kruidenolie.
  • Maak af met de pompoenpitten.

Enjoy!

Als Ayurvedisch therapeut komt Bianca Fabrie vaak mensen tegen die niet lekker in hun vel zitten. Moe zijn, huidproblemen of andere ongemakken zijn vaak te achterhalen door voeding en je levensstijl. Benieuwd naar haar andere vegetarische en Ayurvedische recepten? Bestel hier het kookboek Holy Happy Belly

Meer vega inspiratie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️