Sarawitia Franken
Sarawitia Franken Beweging 2 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

6 manieren om een push-up te doen (en verschillende lichaamsdelen te trainen)

Er zijn twee kampen: óf je haat push-ups óf je vindt ze geweldig. Waarschijnlijk wist je al dat je je push-ups zo kan aanpassen dat ze makkelijker of juist moeilijker worden. Een push-up op de knieën is bijvoorbeeld een heel stuk lichter dan wanneer je je voeten op een hoger stuk zet tijdens het opdrukken. Wist je dat je met push-ups zelfs verschillende delen van je lichaam kan trainen? 

Zo hoef je je push-up maar een klein beetje aan te passen, om een totaal ander deel van je lichaam te trainen.

6 variaties op de push-up

Push-ups heb je in vele soorten en maten en ze trainen allemaal een ander deel van je lichaam. Dit zijn er alvast 6 om aan je work-out toe te voegen:

1. Wide grip push-up

De naam doet het al verraden: bij deze push-up zet je je handen een stuk wijder uit elkaar dan bij een normale push-up. Op deze manier train je je borstspieren extra. Zorg ervoor dat je tijdens het opdrukken inademt als je naar beneden gaat en uitademt als je omhoog komt.

2. Push-up met omgedraaide handen

Ga in de normale push-up houding staan, maar laat je vingers nu naar je tenen wijzen in plaats van naar voren. Zak door je armen totdat je biceps bijna de grond raken en kom dan weer omhoog. Deze push-up is perfect om je biceps te trainen.

3. Diamant push-up

Bij deze push-up maak je met je handen de vorm van een diamant, dat wil zeggen je duim en wijsvinger van beide handen raken elkaar zodat je een driehoek vormt. Deze push-up is een stuk zwaarder dan een normale push-up, dus het is niet gek als het niet meteen lukt. Met de diamant-push up worden je triceps extra goed getraind.

4. Pike push-up

Bij de pike push-up vormt je lichaam een omgekeerde letter v (of de downward facing dog voor de yogi’s onder ons). Terwijl je inademt buig je je armen, zodat je bovenlichaam dichter bij de grond komt. Als je uitademt kom je weer omhoog. Door de pike-push up krijg je mooie gespierde schouders.

5. Superman push-up

Voor de superman push-up begin je in een hoge plan en plaats je daarna je handen boven je hoofd. Dit is je beginpunt. Breng dan terwijl je inademt je borst naar de grond en gebruik je rug om weer naar boven te komen. Houd ook je buikspieren goed aangespannen, zodat je heupen niet inzakken. Met de superman push-up krijgen je rugspieren extra aandacht.

6. Incline push-up

De incline push-up is hetzelfde als een normale push-up, maar hierbij zet je je voeten op een hoger oppervlak. Dit kan bijvoorbeeld op een stoel, bank of trap zijn. Deze variant is perfect om de bovenkant van je borstspieren te trainen.

Deze intensieve full body thuis work-outs doe je gewoon in je woonkamer

Push-ups zijn geweldig om je bovenlichaam te trainen. Om je work-out compleet te maken, kan je ook nog op je benen focussen! Met deze tutorial krijg je in slechts 2 minuten sterke en lange spieren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Rock jouw inbox! 🤍

Elke zondagochtend met liefde gemaakt zodat jij heerlijk wakker wordt🧘‍♀️